Transport staat voor digitale revolutie

maandag 07 september 2015

TVM zet in op een gedragsbeïnvloeding van de chauffeurs. Het gebruik van de smartphone achter het stuur bijvoorbeeld is ontoelaatbaar. Daarom werkt TVM aan een applicatie die chauffeurs bewust maakt van de risico’s. Er bestaan ook al slimme technieken die het gebruik van de smartphone onderweg onmogelijk maken.

Innovatie en technologie spelen sowieso een cruciale rol om de transportsector veiliger te maken en de schadelast voor transportondernemers omlaag te brengen.

Met apps en andere technologische snufjes komt veiligheid letterlijk de vrachtwagencabine binnen. Sensoren in de cabine analyseren de bewegingen van de chauffeur om zijn rijgedrag te verbeteren. Er worden apps gelanceerd die voorkomen dat chauffeurs achter het stuur in slaap vallen. Apps om op afstand het motorvermogen bij te sturen en zo op brandstof te besparen. En applicaties die de chauffeur alarmeren bij brandstofdiefstal of hem helpen om in noodsituaties meteen een alarmcentrale in te schakelen, die dankzij gps snel hulp kan bieden.

 

Lees ook volgende artikels:

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.