Ridders van de Weg beloont verkeersveilige chauffeurs

Schadevrij rijden is een win-winsituatie die wij graag belonen. Daarom ontvangen professionele chauffeurs een erkenning voor hun bijdrage aan de verkeersveiligheid. Afhankelijk van het aantal opeenvolgende schadevrije jaren (3, 5, 10 of 20 jaar) onderscheiden wij vrachtwagenchauffeurs als Bronzen, Zilveren, Gouden of zelfs Diamanten Ridders van de Weg.

Vrachtwagenchauffeurs worden Ridders van de Weg 

Bij TVM leveren wij graag een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid. Dat doen we via schadepreventie en risicobeheer. Daarnaast zetten wij jaarlijks vrachtwagenchauffeurs in de bloemetjes met ons veiligheidsinitiatief 'Ridders van de Weg'. 

Het vraagt namelijk opperste discipline, behendigheid en concentratie om een grote vrachtwagen veilig door het drukke verkeer te loodsen. Een topprestatie die beloond mag worden. Want slechts 3 op de 1.000 chauffeurs rijden 10 jaar aan één stuk schadevrij. 

Heeft u zo’n topper in huis? U kunt zelf uw verkeersveilige vrachtwagenbestuurders voordragen voor Ridders van de Weg. Dat kan van zodra zij drie jaar op rij schadevrij rijden of zonder schade in fout, én uw transportbedrijf voor de volledige vloot vrachtwagens in BA bij TVM verzekerd is.  

Deelname aan deze preventie-ondersteuning is kosteloos en staat los van het aantal voertuigen in uw wagenpark. Nieuwe Ridders van de Weg onderscheiden wij jaarlijks op een zaterdag in oktober tijdens de feestelijke Ridders van de Weg huldiging.  

Met Ridders van de Weg zorgen we samen voor minder schadegevallen en meer werkplezier. Want Ridders van de Weg zijn vakmensen en ambassadeurs van hun sector. 

 

De onderscheidingen 

Er zijn inmiddels tientallen Bronzen, Zilveren en Gouden Ridders van de Weg en een handvol Diamanten Ridders van de Weg. 

De onderscheidingen zijn voor vrachtwagenchauffeurs die opeenvolgende kalenderjaren zonder schade rijden (of enkel een schuldvrije schade hebben gereden). Er zijn vier onderscheidingen: 

  • Brons: voor chauffeurs met 3 opeenvolgende schadevrije jaren 

  • Zilver: voor chauffeurs met 5 opeenvolgende schadevrije jaren   

  • Goud: voor chauffeurs met 10 opeenvolgende schadevrije jaren  

  • Diamant: voor chauffeurs met 20 opeenvolgende schadevrije jaren