Expert voor uw transportverzekering
Preventieadvies op maat
Schade beperken? Volg een ​​opleiding

Nieuws

20 februari 2024

In gesprek met Philip Salaerts, CEO en eigenaar van Distrilog

460.000 m2 warehousing, 1.600 medewerkers, 164 miljoen euro omzet, 415 wagens en 21 sites. Het zijn grote cijfers voor een Belgisch familiebedrijf. Distrilog is dan ook een van de grootste spelers in ons land op vlak van logistiek. Met enkele vooraanstaande klanten in hun cliënteel zoals AB Inbev, Nestlé en Atlas Copco behoort Distrilog tot de top vijf van bedrijven in transport en warehousing. Wij spraken met Philip Salaerts, CEO en eigenaar van het familiebedrijf.

30 januari 2024

Bernard Piette over de transportsector op weg naar zero-emissie

De transitie naar zero-emissie in de transportsector wordt een moeilijke opdracht. Dat weet ook Bernard Piette, managing director van Logistics in Wallonia. Als innovatiecluster ondersteunen ze bedrijven in de transport- en logistieke sector in hun transformatieplannen. “Het is onze taak om innovatieve projecten op te zetten waarin bedrijven en universitaire onderzoekscentra samenwerken om logistiek, transport en mobiliteit groener, duurzamer en digitaler te maken.” Wij spraken hem over de weg naar zero-emissie die de transportsector voor de boeg heeft.

15 januari 2024

Lydia Peeters over duurzaamheidsplannen voor de transportsector

Momenteel is de transportsector in Europa goed voor een kwart van de totale CO2-uitstoot op ons continent. Volgens de Europese klimaatplannen die in de Green Deal beschreven staan, moet die uitstoot tegen 2050 met 90% gedaald zijn. Dat is een hele opdracht, want er zijn voorlopig weinig waardige alternatieven voor dieseltrucks. Wij spraken met Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en vroegen haar hoe Vlaanderen die doelstellingen wil behalen.

3 november 2023

TVM Belgium viert Dirk De Groodt en Stefaan Lannoo als Diamanten Ridders van de Weg 2023

Dirk De Groodt (58) en Stefaan Lannoo (49) rijden dit jaar maar liefst 20 jaar ongevalvrij met de vrachtwagen en worden voor deze bijzondere prestatie gevierd door TVM Belgium, de verzekeringsexpert voor transport en logistiek.

14 oktober 2023

Recordaantal Ridders van de Weg 2023

Met 482 Ridders van de Weg overtreffen we dit jaar de uitgaven van 2022 en 2021, die beiden ook al een recordjaar waren, met respectievelijk 386 en 259 Ridders. Hiermee is de huidige editie de meest succesvolle tot nu toe!

Zijn uw chauffeurs Ridders van de Weg?

Bij TVM leveren wij graag een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid. Dat doen we via schadepreventie en risicobeheer. Daarnaast zetten wij jaarlijks vrachtwagenchauffeurs in de bloemetjes met ons veiligheidsinitiatief 'Ridders van de Weg'. 

Wij zijn TVM

Werken bij TVM Belgium

Plezier in je werk? Dat krijg je door uitdagingen en een optimale sfeer. Beide vind je in overvloed bij TVM Belgium. We werken met gemotiveerde professionals in een informele setting waar volop ruimte is voor persoonlijke groei. 

Op zoek naar een fijne job bij een sterk groeiend en toonaangevend bedrijf? Bekijk onze vacatures en wie weet word jij binnenkort onze nieuwe collega.