Preventietips voor een veilig transport

Veiligheid op de baan heeft de hoogste prioriteit in de transportsector. U wilt de veiligheid van uw medewerkers garanderen en schadekost vermijden. Met onze preventietips bent u al een eind op weg!

Goed voorbereide chauffeur

De vrachtwagenchauffeur is de belangrijkste factor in een veilig transport. TVM zet de belangrijkste aandachtspunten op een rij en geeft u volop praktische tips. Want alleen een goed voorbereide chauffeur kan gezond en veilig de baan op. 

Tips over formaliteiten, ritvoorbereiding, veilig onderweg en gezondheid

 

Goed voorbereid voertuig

Veilig en schadevrij rijden begint met een goede spiegelafstelling en een controle van uw voertuig. Onze (winter)checklist bevat alle cruciale aandachtspunten. Bekijk zeker ook onze tips over veilig manoeuvreren en achteruitrijden. Zo voorkomt u schades en verloopt de rit veilig.  

Checklist om uw vrachtwagen veilig op de baan te brengen

 

Goed voorbereide lading

Controleer en zeker uw lading, voorkom ladingdiefstal en zorg voor een volledige CMR-vrachtbrief. Met de juiste controles en handelingen gaat u goed voorbereid op weg en voorkomt u diefstal. Checklists en tips voor uw vracht. 

Een vracht in ontvangst nemen, vervoeren en beschermen tegen diefstal

 

Goed voorbereid bedrijfsterrein

Dieven, inbrekers en vandalen kunnen het op uw goederen en eigendommen hebben voorzien. Bescherm uzelf tegen dit type schade en beveilig uw bedrijfsterrein tegen diefstal, inbraak en vandalisme. Praktische tips voor een goede beveiliging van vrachtwagens en goederen op uw bedrijfsparking. 

Checklist om uw bedrijfsterrein te beveiligen