Goed voorbereid de baan op

Elk transport vraagt om een goede voorbereiding. Van de lading, de vrachtwagen en van uzelf als vrachtwagenchauffeur. Eigenaren van een transportbedrijf houden best ook actuele thema’s en trends in de gaten. TVM helpt u om goed voorbereid de baan op te gaan.  

Een veilig transport, daar heeft iedereen baat bij

Veiligheid op de baan is prioriteit nummer 1 in de transportsector. U wilt immers de veiligheid van uw chauffeurs garanderen en de lading in goede staat bij de ontvanger bezorgen.  

Maar ook uit financieel oogpunt is een veilig transport het nastreven waard. U vermijdt immers kosten door schade wanneer de chauffeurs schadevrij terugkeren van een rit. Directe kosten, zoals herstelkosten, en indirecte kosten zoals de administratieve kosten en het omzetverlies wanneer chauffeur en vrachtwagen een tijdje stilstaan na een schadegeval. 

Ook voorkomt u een verhoging van de premie. Meer schades kunnen er immers voor zorgen dat uw verzekeringsmaatschappij uw premie aanpast of in extreme gevallen zelfs beslist om uw polis op te zeggen. En wist u dat het aantal schades ook een impact heeft op het bedrag van uw vrijstelling? Kortom, redenen genoeg om schadevrij rijden prioriteit te geven. Want een veilig transport: daar heeft iedereen baat bij! 
 

TVM helpt u veilig op weg

Als transportverzekeraar vinden we het bij TVM dan ook belangrijk u op weg te helpen. Uiteraard met praktische tips over de dagelijkse werkzaamheden. Maar ook met relevante informatie over thema’s die op korte, middellange of lange termijn voor veranderingen in uw vak kunnen zorgen. 

En het loont. In een jaar tijd (tussen 2019 en 2020) is het aantal klanten met schade met maar liefst 10% gezakt. 
 

Preventietips

In de dagelijkse praktijk speelt preventie een belangrijke rol bij het voorkomen van schades en ongelukken. Wij hebben alle preventietips en -adviezen verzameld die belangrijk zijn voor u als transporteur. Zo gaan uw chauffeurs goed voorbereid op weg en staan alle controlevinkjes rond veiligheid op groen.   

Alle elementen waarvoor u aandacht moet hebben als u de baan op gaat

 

Welke actuele thema’s en trends hebben een impact op de transportsector?

Actuele thema’s en trends kunnen een impact hebben op uw activiteiten. Denk aan de oorlog in Oekraïne, maar ook de uitdagingen van een bedrijfsoverdracht of het nieuwe profiel van een transportplanner. Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de laatste ontwikkelingen in de transportsector, dan kunt u slim anticiperen.  

De actuele thema’s en trends die de transportsector beïnvloeden