Preventieworkshops

Preventie heeft dagelijks aandacht nodig. Daarom wilt u bewustwording creëren rond preventie in uw bedrijf en uw transportmedewerkers scholen in veilig werken. Een preventieworkshop is een effectieve manier om dat te bereiken.

Heeft u uw vrachtwagens verzekerd bij TVM Belgium? Dan maakt deze workshop deel uit van onze kosteloze preventieservice. 


Bewustwording creëren met preventieworkshops

Preventieworkshops dienen voor het creëren van bewustwording bij: 

  • Chauffeurs: zij worden zich bewust van de gevolgen van schade (kosten, vertraging, gevaar), de risico’s van afleiding tijdens het rijden, het belang van zorgvuldig laden, ...  

  • Planners: zij krijgen mee dat een goede planning tijdsdruk bij de chauffeurs voorkomt. Een goede planning speelt veilig rijgedrag in de kaart en biedt de chauffeurs voldoende tijd om veilig te laden en lossen.  

  • Managers: de top van de organisatie is verantwoordelijk voor het inbrengen van preventie in het DNA van uw transportbedrijf. Het management wordt zich bewust van hun sleutelrol en wordt gestimuleerd om concrete acties te formuleren die aansluiten op het veiligheids- en preventieplan. 
     

Interesse in een preventieworkshop? Deze bieden we kosteloos aan verzekeringsklanten aan die meer dan 6 vrachtwagens bij ons verzekerd hebben.

 

Bekijk het overzicht van onze preventieworkshops

Workshop Preventie voor chauffeurs

In deze workshop vergroten chauffeurs hun bewustzijn over schades en de impact die schades hebben (tijd, geld, imago) op het bedrijf. Met preventieadvies en praktische tips om schades te voorkomen.

Kijk wat deze workshop uw chauffeurs kan bijbrengen

 

Workshop Preventie voor het management

Schades hebben impact op de financiën, de continuïteit en het bedrijfsimago. Aan het management de taak een helder preventiebeleid te formuleren en uit te dragen. Praktische tips voor managers.

Kijk wat deze workshop u kan bijbrengen

 

Workshop Preventie voor planners

Een goede planning voorkomt haast en stress bij chauffeurs. Daarmee hebben planners grote invloed op de verkeersveiligheid en het welzijn van chauffeurs. Een praktische training schadepreventie voor planners van transportbedrijven.

Kijk wat deze workshop uw planners kan bijbrengen

Heeft u nog geen account op TVM Drive? Ga naar de registratiepagina, bekijk de korte animatievideo en voltooi uw registratie in enkele eenvoudige stappen.

Wenst u meer informatie?  Stuur een mail naar prevention@tvm.be. Onze preventieadviseurs helpen u graag op weg.

 

Heeft u nood aan een andere workshop? Ontdek ons aanbod via TVM solutions

Er is volop keuze uit verschillende workshops speciaal voor de transportsector. Onze instructeurs ontwikkelen een workshop op maat voor uw bedrijf of verzorgen een standaard training.  

De workshops duren meestal 2 à 3 uur en zijn geschikt voor maximaal 15 deelnemers. Sommige workshops bevatten een praktijkgedeelte met oefeningen en duren daarom een hele dag. 

Enkele voorbeelden van workshops die TVM solutions aanbiedt: 


Neem voor meer informatie contact op met onze preventieadviseurs of neem een kijkje op onze pagina van TVM solutions