Wie wordt 'Dé Gouden Ridder van de Weg' 2022?

woensdag 22 juni 2022

Na 2 succesvolle voorgaande edities, organiseren we op zaterdag 25 juni de bekroning van ‘Dé Gouden Ridder van de Weg’ 2022. De wedstrijd, bestaande uit een praktisch en een theoretisch gedeelte, gaat door op zaterdag 25 juni tijdens het Passion4Trucks-event. 

Zes vrachtwagenchauffeurs nemen het tegen elkaar op voor de felbegeerde titel. We stellen de finalisten alvast graag aan u voor: 

  • Marleen Prikken (54) komt uit Lanklaar en werkt voor Withofs Bulk Logistics, rijdt jaarlijks 90.000km en doet intermodaal vervoer in België en de buurlanden Duitsland en Frankrijk.
  • Etienne Schapmans (70) uit Dendermonde werkt voor Transport Verbeken NV en legt gemiddeld 50.000km per jaar af. Hij vervoert chocolade en bier in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk, Italië en Spanje.
  • Kurt Anseeuw (46) woont in Oudenaarde. Kurt werkt voor Snel Logistic Solutions en rijdt zo’n 55.000km per jaar. Hij vervoert goederen met bakwagen in België.
  • Mohamed Barkani (37) uit Merksem is de jongste finalist en rijdt zo’n 85.000km per jaar. Mohamed rijdt voor Schenk Liquid Logistics waar hij brandstoffentransport in België doet.
  • Habib Ullah Khan (56) woont in Mortsel en rijdt jaarlijks 35.000km. Hij werkt ook voor Schenk Liquid Logistics voor het transport van brandstoffen in België.
  • Bart De Smedt (50) komt uit Affligem en werkt voor Nedcargo Logistics Belgium. Hij rijdt jaarlijks 55.000km per jaar en doet distributie van goederen in België.

Het behendigheidsparcours is samengesteld door de afdeling Preventie en Risicobeheer van TVM Belgium. De jury die de manoeuvres en de antwoorden op de theoretische vragen zal beoordelen bestaat uit Bruno Nijs en Marc Van Grootel van TVM Belgium.
De chauffeur die het best uit de praktische en theoretische proeven komt, mag zich een jaar lang ‘Dé Gouden Ridder van de Weg’ noemen.

Deze verkiezing is een actie die kadert in het jaarlijks terugkerende evenement ‘Ridders van de Weg’ waarbij transportverzekeraar TVM Belgium de vele Belgische vrachtwagenchauffeurs viert die aangesloten zijn bij TVM én die zich op vlak van verkeersveiligheid onderscheiden van hun vele collega’s door respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) of zelfs 20 (diamant) jaar schadevrij te rijden.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.