Verzekering Transportaansprakelijkheid

Loopt u schade op aan de goederen die u vervoert? Met een verzekering Transportaansprakelijkheid bent u op maat verzekerd.

TVM verzekering Transportaansprakelijkheid

Als transporteur bent u verantwoordelijk voor de goederen die u vervoert. De transportaansprakelijkheidsverzekering van TVM dekt uw aansprakelijkheid bij schade aan of verlies van vervoerde goederen, evenals laattijdige aflevering, conform de CMR wetgeving. Maar met deze verzekering gaan we verder dan de klassieke CMR verzekering, want ze kan volledig aangepast worden aan de specifieke noden van uw bedrijf. Of u nu stukgoed, bulkgoed of koelgoederen vervoert, TVM Belgium werkt een verzekering op maat voor u uit.

Levert uw chauffeur de goederen van uw klant niet of beschadigd af? Dan bent u meestal verantwoordelijk voor alle geleden schade volgens de CMR wetgeving. Met een verzekering Transportaansprakelijkheid bent u volledig ingedekt tegen elke schadeclaim, ook als deze schade zich voordoet tijdens het laden en lossen van de goederen. TVM regelt alles met uw opdrachtgever en vergoedt waarvoor u aansprakelijk bent.

Voor transportfirma’s met maximum 10 vrachtwagens stelde TVM een uniek en voordelig verzekeringspakket samen: de TVM package.

Bekijk hier de TVM Vrachtwagen package

Terwijl uw chauffeur geniet van een maaltijd in een wegrestaurant, wordt de deur van zijn vrachtwagen geforceerd. Een deel van de kostbare lading van uw klant wordt overgeheveld in een bestelwagen.

In dit geval wordt u meestal aansprakelijk gesteld voor het verlies van de vrachtgoederen. Met een transportaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen diefstal, ook als de goederen gestolen werden vanuit een afgekoppelde oplegger.

Voordelen van een verzekering Transportaansprakelijkheid van TVM

Goederen en transport

Een transportaansprakelijkheidsverzekering van TVM dekt al uw vrachtgoederen: van stukgoed tot koel-, vries-, tank- of bulkgoederen. En dit reeds vanaf het laden van de goederen tot en met het lossen ervan. Ook diefstal is meeverzekerd, zelfs wanneer de goederen gestolen worden uit een afgekoppelde oplegger.

Maatwerk

Loopt uw bedrijf specifieke risico’s? Dan kunt u uw verzekering uitbreiden met enkele relevante dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan uitbesteed vervoer, errors & omissions, vervoer onder gedeclareerde waarde, verhuizingen en vervoer van levende dieren. U heeft standaard de keuze tussen een verzekering op basis van omzet of per nummerplaat.

Uitgebreide koel-, vries- en thermosdekking

Met een verzekering van TVM bent u ingedekt tegen verschillende soorten onheil: het uitvallen of verkeerd instellen van de koelunit, een foutieve temperatuurinstelling of een verkeerde belading, stuwage of lossing. Hier geldt geen tijdsbeperking.

Glasheldere afspraken

TVM staat voor duidelijke afspraken. Remboursementen, opruimingskosten en missendings worden automatisch meeverzekerd in uw transportaansprakelijkheidspakket tot een bepaald bedrag. Tijdelijke opslag deel uitmakend van het transport is standaard meeverzekerd tot en met zeven dagen.

Eigen regels bij ladingdiefstal

Om ladingdiefstal te voorkomen, hanteert TVM heldere en doeltreffende regels omtrent de beveiliging van uw voertuig. Dankzij deze voorzorgsmaatregelen loopt u een pak minder kans om onderweg bestolen te worden

Wenst u meer informatie over de verzekering Transportaansprakelijkheid, waaronder extra uitleg of een overzicht van de belangrijkste waarborgen en uitsluitingen? Download hieronder onze flyer, onze productfiche of onze algemene voorwaarden.

Deze verzekering kunt u uitbreiden met een verzekering Logistieke dienstverlening die uw aansprakelijkheid dekt in geval van schade aan of verlies van toevertrouwde goederen.

Kenmerken van een TVM verzekering
  • 24/7 bijstand na ongeval of pech via TVM truck assistance
  • Sterk in preventie
  • Denkt mee in uw belang als beroepsgoederenvervoerder
  • Op maat gemaakt pakket

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.