Verzekering container/ traileraansprakelijkheid

Vervoert u eigen goederen of heeft u een transportonderneming en gebruikt u geleend materieel? Veel ondernemingen huren of lenen een oplegger, container, aanhangwagen of trailer voor hun transporten. Bij schade aan of verlies van het materieel dat u onder uw hoede heeft, bent u aansprakelijk. Met onze verzekering aansprakelijkheid container of trailer zijn uw risico’s gedekt.

Materieel verzekeren met de CTA-verzekering van TVM

Een Container- en Traileraansprakelijkheidsverzekering (CTA-verzekering) behoedt u voor zware financiële verliezen. Met een CTA-verzekering verzekert u de aansprakelijkheid voor vreemd materieel, met andere woorden geleend of gehuurd transportmaterieel. Het gaat dan om opleggers, containers, aanhangwagens, trailers of containerchassis. 

Want stel: uw gehuurde of geleende oplegger wordt gestolen tijdens een transport in het buitenland. De eigenaar verhaalt de schade op u. Want u bent volledig aansprakelijk voor het verlies van het materieel dat u is toevertrouwd. In dat geval krijgt u te maken met zware financiële verliezen en een verzuurde relatie met de eigenaar van het materieel.  

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor vreemd materieel, bent u gedekt voor de financiële gevolgen van schade aan of verlies van het materieel.

 

Wat houdt de aansprakelijkheidsverzekering voor container of trailer in?

Goed verzekerd zijn, geeft rust. Wanneer u een Verzekering aansprakelijkheid container of trailer afsluit bij TVM, is dit wat u kunt verwachten: 

Een complete dekking van gehuurd of geleend materiaal 

Een CTA-verzekering van TVM dekt alle risico’s aan opleggers, aanhangwagens, trailers of ander getrokken transportmaterieel. Net als uw wettelijke en contractuele aansprakelijkheden tegenover de eigenaar. Deze dekking geldt tijdens de hele gebruiksperiode, zowel gekoppeld als afgekoppeld met een Kingpin-slot. 

Extra kosten meeverzekerd, onbeperkte depannagekosten 

Extra kosten en depannagekosten zijn ook meeverzekerd. Denk aan lichtingskosten, opruimingskosten, bergingskosten, bewakingskosten, … De CTA-verzekering dekt het chassis en de containers als één verzekerd object. 

Uitgebreid verzekeringsgebied 

De CTA-verzekering van TVM geldt voor alle schadegevallen die plaatsvinden in Europa, Israël, Turkije, Tunesië en Marokko. 

Interesse? Vraag ernaar bij uw makelaar. 

Meer weten over de TVM verzekering Container/traileraansprakelijkheid?

Al gedacht aan een volledige package?

Voor een transportondernemer zijn verzekeringen geen dagelijkse kost. U heeft wel wat anders aan uw hoofd.

Toch wilt u het wel goed regelen. En daar ontstaan de vragen:

  • Welke verzekeringen zijn belangrijk?
  • Welke verzekeringen zijn verplicht?
  • Welk risico loop ik indien ik een bepaalde verzekering niet neem?
  • Welke verzekeringen horen bij de grootte van mijn bedrijf?
     

Die vragen hebben wij ons ook gesteld én we hebben het voor u uitgezocht.

Het resultaat?

Een handige TVM package met daarin de verzekeringen die u nodig heeft. Keurig gebundeld in een package, afgestemd op het type vervoer en de grootte van uw onderneming. Zo kunt u zorgeloos de baan op!