Procedure afhandeling eenzijdige kleine aanrijding

Handel snel een eenzijdige kleine aanrijding af met volgende tips. 

Soms zit een ongeluk in een klein hoekje. Stel u raakt met het manoeuvreren een paaltje. De enige schade is een kras op de bumper van uw voertuig en er is dus géén schade aan het paaltje. Dit noemen we een eenzijdige kleine aanrijding. 

Tip 1: Maak foto’s van de situatie ter plaatse, van het object en de schade aan uw eigen voertuig.

Tip 2: Vaak wordt een Europees aanrijdingsformulier niet ingevuld bij een eenzijdige kleine aanrijding. Er is immers geen tegenpartij of de schade valt binnen het eigen risico. Toch kan het invullen van een aanrijdingsformulier een hulpmiddel zijn om alle informatie vast te leggen. Wanneer? Hoe laat? Waar? En wat was de schade aan uw voertuig? Het kan eventuele problemen voorkomen als iemand onverwacht toch verhaal komt halen. Indien u verzekerd bent bij TVM Belgium kunt u ook het schadeformulier Materiële schade invullen. 

Tip 3: Denk er ook aan om de aanrijding te melden bij de politie. Zo wordt een (eventuele) aanklacht voor een vluchtmisdrijf voorkomen.

Achteruit rijden, keren, parkeren: het lijkt eenvoudig. Toch ziet TVM dat een groot deel van de schades door dit soort manoeuvres ontstaat. Maar liefst de helft van het totaal aantal schades, om precies te zijn. In de winkeldistributie gaat het zelfs om bijna 70% van het totaal. Terwijl dit type schade eigenlijk eenvoudig te vermijden is. U kunt onder andere deze praktische tips toepassen om manoeuvreerschades te helpen voorkomen. 

Heeft u toch een schadegeval en moet uw voertuig hersteld worden?  Doe een beroep op ons erkend schadeherstelnetwerk en geniet verschillende voordelen. Vind uw hersteller via :

garage.tvm.be

 

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.