Sterretje in uw voorruit? Focus op duurzaam herstellen!

Bij ruitbreuk, zoals een sterretje, is het gemakkelijker én goedkoper om de schade te herstellen dan om de volledige ruit te vervangen. Het is bovendien ook een stuk milieuvriendelijker, want een herstelling stoot tot tienmaal minder CO2 uit dan een vervanging. Onze visie op schadeherstel van ruitbreuk is dus luid en duidelijk: herstellen waar het kan, vervangen waar het moet!

Ga bij zichtbare schade zo snel mogelijk naar een glashersteller

Bij zichtbare schade aan uw voorruit, gaat u best zo snel mogelijk met het voertuig naar een glashersteller. Als u ermee blijft rondrijden, kan het kleine sterretje door schokken snel vergroten tot een scheur of barst, wat een herstelling onmogelijk maakt.

Voordelen van herstellingen via TVM Belgium

Het laten herstellen van ruiten van vrachtwagens en personenauto’s via TVM Belgium heeft een aantal voordelen tegenover het vervangen van de ruit:

  • TVM Belgium werkt met alle glasherstellers. Kies zelf een gespecialiseerd glasherstelbedrijf naar keuze. U kunt uw ruit ook laten herstellen door één van onze erkende herstellers.
  • Herstelling is goedkoper: 115 euro tegenover 1.200 euro. Het effect op uw premie-schadestatistiek is dus veel kleiner.
  • Op een herstelling rekenen wij geen vrijstelling aan.
  • Veel glasherstellers maken de factuur rechtstreeks over aan TVM, waardoor u als klant niets hoeft voor te schieten.
  • Een herstelling duurt slechts een uur, zodat uw wagen meteen opnieuw gebruiksklaar is. Veel servicecenters zijn bovendien zo uitgerust dat u er gezellig kunt wachten terwijl de herstelling wordt uitgevoerd. Herstellingen kunnen ook bij u ter plaatse gebeuren via mobiele units.
  • Bij bepaalde glasherstellers of erkende garages geniet u een levenslange garantie op de herstelling.
  • Voor een herstelling kan er snel een afspraak gemaakt worden. Voor vervanging moet de glashersteller in sommige gevallen de ruit nog bestellen, waardoor de wachttijd langer is.
  • Bij herstelling is er geen herinrichting van de boordapparaten vereist.