André Van Den Branden rijdt 1.250.000 kilometer ongevalvrij!

Leestijd 3 minuten

We deelden het goede nieuws al mee in het nieuwsbericht op onze website van zaterdag 10 juni: André Van Den Branden is dé Gouden Ridder van de Weg 2023! TVM Belgium, de verzekeringsexpert voor transport en logistiek, bekroonde hem op 10 juni in een bloedhete finale. In totaal namen 6 Gouden Ridders het tegen elkaar op, waarvan de helft chauffeur bij De Bock Gebroeders Transport NV, een onderdeel van Jost. Gouden Ridders zijn vrachtwagenschauffeurs die minstens 10 opeenvolgende jaren schadevrij rijden en waarvan hun vrachtwagen in BA bij TVM verzekerd is. Op het programma stonden een behendigheidsparcours en een theoretische proef.

André Van Den Branden

André is 62 en werkt al 45 jaar voor De Bock Gebroeders Transport NV in Kieldrecht. Als 16-jarige begon hij er als logistiek medewerker, om er in 1982 vrachtwagenchauffeur te worden. André verzorgt containervervoer in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, goed voor jaarlijks zo’n 125.000 km. 10 jaar ongeval vrij rijden betekent dus in zijn geval minstens 1,25 miljoen kilometer ongevalvrij op de weg, wat een prestatie!
André Van Den Branden: “Op het bedrijf weten ze dat ze op vlak van veiligheid altijd op mij kunnen rekenen.”

De Bock Gebroeders Transport NV

Bij De Bock Gebroeders Transport NV zijn ze bijzonder trots op de prestatie van André, en bij uitbreiding van alle andere collega’s die zich konden onderscheiden. Het bedrijf telt dit jaar maar liefst 8 Gouden Ridders. Van deze 8 tekenden er afgelopen weekend 3 chauffeurs present op de finaledag van dé Gouden Ridder van de Weg 2023.

Yaël Van Cauteren, HR assistente bij De Bock Gebroeders Transport NV: “We zijn ongelooflijk trots op de prestatie van André, en uiteraard ook van alle andere collega’s die zich konden onderscheiden. 10 jaar ongevalvrij rijden is toch wel uitzonderlijk! Veiligheid vinden we uiteraard heel belangrijk en het bedrijf levert dan ook veel inspanningen om die veiligheid alsmaar te verbeteren.”

482 Ridders van de Weg in 2023!

2023 telt een recordaantal Ridders van de Weg: 482, verdeeld over 309 Bronzen, 153 Zilveren, 18 Gouden en 2 Diamanten. Hiermee is de huidige editie de meest succesvolle ooit!

Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium: “Dat we jaar na jaar een stijgend aantal Ridders van de Weg zien, is fantastisch. Op de finaledag leverden alle zes finalisten een prachtprestatie af. Maar eigenlijk verdienen alle 18 Gouden Ridders een dikke pluim voor hun 10 jaar schadevrij rijden. En met trots kunnen we nu reeds meedelen dat we dit jaar ook twee Diamanten Ridders hebben, vrachtwagenchauffeurs die dus maar liefst 20 jaar schadevrij rijden. Van een buitengewoon bravourestuk gesproken! Bij TVM Belgium zijn we fier al deze chauffeurs tot de perfecte ambassadeurs van onze geliefde sector te kunnen benoemen.”

Meer weten over Ridders van de Weg?