Recordaantal Ridders van de Weg 2023

Leestijd 4 minuten

Met 482 Ridders van de Weg overtreffen we dit jaar de uitgaven van 2022 en 2021, die beiden ook al een recordjaar waren, met respectievelijk 386 en 259 Ridders. Hiermee is de huidige editie de meest succesvolle tot nu toe!

Ridders van de Weg

Ridders van de Weg zijn vrachtwagenchauffeurs die 3 (Brons), 5 (Zilver), 10 (Goud) of 20 (Diamant) jaar schadevrij rijden. Een hele prestatie! Dankzij hun inspanningen dragen zij bij tot een steeds grotere veiligheid op de weg. Net daarom kunnen we alle Ridders tot de perfecte ambassadeurs van de transportsector rekenen.

Onder de 482 Ridders tellen we 309 Bronzen, 153 Zilveren, 18 Gouden en zelfs 2 Diamanten Ridders, vrachtwagenchauffeurs die dus maar liefst 20 jaar schadevrij rijden. Van een buitengewoon bravourestuk gesproken!

Genieten met het gezin

Het beroep van vrachtwagenchauffeur vraagt een hoge mate van flexibiliteit en veerkracht. Ze moeten alert blijven in veranderende omstandigheden en in drukke verkeerssituaties, wat een grote mentale focus en energie vraagt. Sommige onder hen maken dikwijls lange dagen waardoor ze voor langere tijd van huis zijn. Na hun diensttijd maken ze graag tijd voor hun gezin vrij.

Daarom zette TVM Belgium ook dit jaar weer hun Ridders in het zonnetje.  Voor de vierde keer belonen we hen met de ondertussen gekende en geliefde culinaire verrassingsbox die thuisbezorgd wordt. Deze speciale maaltijd bestaat uit een lekker driegangenmenu om samen met het gezin heerlijk van te genieten.

Transportbedrijven

Ook de transportbedrijven leveren een enorme bijdrage aan de bewustwording en ondersteuning van hun chauffeurs op het vlak van verkeersveiligheid en schadepreventie. Ze bieden onder andere opleidingen aan en organiseren evenementen om hun chauffeurs schadevrij te helpen rijden. Als blijk van waardering voor deze ondersteuning beloonden we hen daarom ook met een verrassingsbox.

Dalende cijfers

Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium: "Dankzij hun inspanningen dragen de Ridders van de Weg bij aan een veiliger verkeer. Het stemt mij zeer tevreden dat de ongevallencijfers met vrachtwagens van het eerste trimester 2023 een duidelijk dalende trend vertonen. Hoewel er in vergelijking met het eerste trimester 2022 een zeer lichte stijging is in de evolutie van het aantal letselongevallen met vrachtwagens vertonen alle andere ongevallencijfers met vrachtwagens een dalende trend. Ik ben ervan overtuigd dat onze preventiewerking en acties voor een veiliger wegverkeer, zoals de Ridders van de Weg, hieraan bijdragen en een positief effect hebben op de verkeersveiligheid. Daarom willen we in de toekomst actief blijven meewerken aan deze positieve evolutie en chauffeurs blijven belonen die schadevrij rijden." 

(bron evolutie ongevallencijfers: VIAS – verkeersveiligheidsbarometer 1e trimester 2023)

Over TVM Belgium

TVM Belgium biedt verzekeringspakketten en opleidingen aan voor de sector van logistiek en transport vanuit het one-stop-shop principe. Als kennispartner werken we samen met onze klanten en makelaars aan een zekere, veilige en duurzame toekomst van onze sector. Hierbij streeft TVM Belgium altijd naar een op maat gemaakte oplossing. 

De Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Elk jaar reikt TVM Belgium bronzen, zilveren, gouden en diamanten insignes uit aan beroepschauffeurs die respectievelijk 3, 5, 10 of 20 jaar schadevrij zijn. Met deze actie wil TVM Belgium de positieve verdiensten van vrachtwagenchauffeurs in de verf zetten voor hun bijdrage aan een veiliger verkeer.

Meer informatie over onze Ridders van de Weg