TVM roept chauffeurs op om drukke schoolroutes te mijden

Wees extra alert in het verkeer bij de start van het nieuwe schooljaar

vrijdag 20 augustus 2021

TVM verzekeringen roept op om extra alert te zijn in het verkeer bij de start van het nieuwe schooljaar

Op 1 september openen de scholen in België weer hun deuren. In Nederland openen reeds aanstaande maandag de eerste scholen. Bij de start van het nieuwe schooljaar zijn er meer voetgangers en fietsers op de weg. TVM Belgium vraagt alle transportbedrijven en vrachtwagenchauffeurs de komende weken extra alert te zijn in het verkeer. Mijd waar mogelijk drukke schoolroutes en let op je snelheid. Zo kunnen alle kinderen weer veilig naar school. 

TVM Belgium lanceert deze oproep vanuit de TVM groep. Het Nederlandse TVM verzekeringen ondersteunt namelijk de jaarlijkse campagne van Veilig Verkeer Nederland ‘Onze scholen zijn weer begonnen’, waarbij automobilisten verzocht worden om de drukke schoolroutes in de eerste week na de zomervakantie zoveel mogelijk te mijden. Als transportverzekeraar brengt TVM die boodschap graag onder de aandacht bij haar achterban, onder andere via social media.

Naast snelheidsreductie kunnen ook veel ongelukken in het verkeer voorkomen worden door de gsm niet te gebruiken tijdens het rijden. TVM lanceerde eerder dit jaar al haar campagne #appmoment om verkeersdeelnemers te stimuleren om alleen de gsm te gebruiken als je stilstaat, bijvoorbeeld op een parkeerplaats. Bellen geeft namelijk 4 keer meer kans op een ongeval en bij sms’en of appen heb je zelfs 23 keer meer kans (bron VIAS).

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.