Dé Gouden Ridder van de Weg 2013

Leestijd 2 minuten

ZEEBRUGGE - De 45-jarige Hans Van Os uit Knokke Heist is Dé Gouden Ridder van de Weg 2013. De chauffeur bij Macotruck NV werd vanochtend door motorcrosslegende Joël Smets verrast met deze jaarlijkse prestigieuze onderscheiding voor een beroepschauffeur die al tenminste 10 jaar schadevrij rijdt.

De uitreiking vond plaats bij Macotruck NV in Zeebrugge waar algemeen directeur Frank Van Nueten van TVM Belgium de Ridderuitreiking gebruikte om te benadrukken dat in de Benelux de onderscheiding Ridder van de Weg alleen weggelegd is voor de Champions League onder de beroepschauffeurs. “In het verkeer anno 2013 is het topsport als je die 10 jaar schadevrij realiseert. Dan behoor je echt tot de top. In Nederland hebben we afgelopen weekend de 25000e Ridder onderscheiden en daar werd duidelijk dat dit de meest prestigieuze onderscheiding voor beroepschauffeurs is.”

Hans Van Os is 45 jaar en al 22 jaar in dienst van Macotruck NV. Hij rijdt met tankcontainers door België, Frankrijk en Duitsland. In totaal rijdt hij per jaar zo’n 120.000 kilometer. Macotruck is in 1984 ontstaan uit een joint venture van de huidige gedelegeerd bestuurder Marc Costenoble en de groep Herfurth. De activiteit was aanvankelijk toegespitst op het vervoer van tankcontainers voor derden en sinds 2000 geleidelijk uitgebreid tot het vervoer van auto’s, wat vandaag al bijna de helft van de omzet betekent. Een derde activiteit die al jaar en dag gedaan word is het vervoer van diepzee cotnainers in opdracht van rederijen, expediteurs, ontvangers en verladers.

Het uitreiken van de onderscheiding aan de Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist wil TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terugdringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. In Nederland, waar de Ridders van de Weg ontstaan zijn, zijn er ruim 25.000 chauffeurs onderscheiden in de afgelopen 45 jaar en ook in België is de Ridderorde een prestigieuze onderscheiding geworden.

Kom meer te weten over onze Ridders van de Weg