Financiële gevolgen van schade

Spendeer minder aan schadegevallen door beroep te doen op het TVM veiligheidsplan. 

Eén enkel schadegeval kost uw bedrijf al snel 2.500 euro, imagoschade niet meegerekend. Naast de directe kosten komen er ook een aantal indirecte kosten bij kijken die op het eerste zicht niet onmiddellijk aan het schadegeval gelinkt worden. Dit zijn kosten voor eigen rekening. Het bedrijfsvoertuig moet zo’n zes tot acht maanden rijden om dit weer terug te verdienen.

Directe en indirecte kosten bij schade

Heel wat schades aan uw vrachtwagen of lading zijn echter te voorkomen door een grondig onderzoek naar de oorzaken ervan. Dankzij Preventie en Risicobeheer daalt uw aantal schadegevallen. Naast meer knowhow en minder ergernis, levert dit een enorme besparing en dus rentabiliteitswinst op. Onze ervaring leert dat, mits 100 % opvolging van het TVM veiligheidsplan, uw schadefrequentie gemiddeld 30 % daalt. Concreet betekent dit dat een onderneming met 10 vrachtwagens en bijvoorbeeld 10 schadegevallen, dat na drie jaar actief inzet op preventie bijvoorbeeld nog maar 7 schaden op jaarbasis zal hebben. Wanneer we uit gaan van een gemiddelde kost van ca. € 2.500 per schadegeval, betekent dit een besparing van € 7.500 op jaarbasis.

Preventie en risicobeheer is geen kost, maar duidelijk een investering.

Geïnteresseerd om uw aantal schadegevallen te laten dalen?

Bekijk onze pagina Preventie en Risicobeheer

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.