Werken met een chauffeur die een rijbewijs heeft dat afgegeven is in het Verenigd Koninkrijk

Risico

Een chauffeur die niet in de EU woont en die een rijbewijs heeft dat niet in een EU-land is afgegeven, mag geen goederen tegen betaling vervoeren met een Belgische vrachtwagen.

Aanbeveling

Alle Britse chauffeurs dienen over een Driver Certificate of Professional Competence (chauffeursgetuigschrift) te beschikken om te kunnen werken. Chauffeurs dienen deze kwalificatiekaart bij zich te hebben als ze in de EU rijden.
Om in de EU, Zwitserland, IJsland of Liechtenstein te rijden hebben chauffeurs geen internationaal rijbewijs (IDP) nodig. Enkel in volgende gevallen is een internationaal rijbewijs wellicht wel nodig:

  • De chauffeur beschikt over een papieren rijbewijs.
  • Het rijbewijs van de chauffeur werd uitgegeven in Gibraltar, Guernsey, Jersey of het eiland Man.

Meer informatie hierover kunt u bekijken op de website van de Britse overheid en op de website van de FOD Mobiliteit.

Daarnaast geldt: laat alleen chauffeurs in uw Belgische vrachtwagen rijden die in het bezit zijn van een geldig EU-vrachtwagenrijbewijs inclusief Code 95. Dit geldt ook voor ritten binnen het Verenigd Koninkrijk met een Belgische vrachtwagen.

Zonder geldig rijbewijs is er geen dekking op uw BA verzekering.

Ook interessant voor u

Illegale migranten die als verstekeling meegaan

De veiligheid van uw chauffeur moet voorop staan

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.