Rijden in de Europese Unie (EU) met een aanhanger/oplegger uit het Verenigd Koninkrijk

Risico

Britse opleggers (>750 kg) en aanhangwagens (> 3,5 t) die gebruikt worden voor transporten naar een EU-land moeten beschikken over een aparte nummerplaat. Rijdt u buiten het Verenigd Koninkrijk met een Britse aanhanger/oplegger zonder eigen kenteken, dan kan het bevoegd gezag u aanhouden. Een uitkomst kan zijn dat degene die u aanhoudt van mening is dat de aanhanger/oplegger gekentekend moet zijn. U kunt hier dan een boete voor krijgen.

Aanbeveling

Kijk, voor u een trailer oppikt, na of er een BA verzekering is afgesloten voor de trailer door de eigenaar van de trailer of door uzelf. Voorzie desgevallend een niet geïmmatriculeerde aanhanger of trailer van een reproductieplaat. 
Als op het verzekeringsbewijs (groene kaart) van TVM de code “C-F” staat, betekent dit dat de BA verzekering die u bij TVM heeft onderschreven ook geldt voor de aanhanger of oplegger. 
In sommige landen kan een verzekeringsbewijs met een gecombineerde voertuigcode voor problemen zorgen. Het is ook afgeraden om een reproductieplaat in het buitenland te gebruiken.

Meer informatie hierover vindt u op de website van de britse overheid

 

Ook interessant voor u

Schade door oproer

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.