Wie wordt Dé Gouden Ridder van de Weg 2023?

Leestijd 2 minuten

Op zaterdag 10 juni organiseert TVM Belgium de vierde editie van ‘Dé Gouden Ridder van de Weg’. In deze wedstrijd gaan we op zoek naar de veiligste vrachtwagenchauffeur van België. De wedstrijd bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte en vindt plaats op de terreinen van Den Berg in Londerzeel.

7 vrachtwagenchauffeurs nemen het tegen elkaar op om de felbegeerde titel in de wacht te slepen. We stellen de kandidaten alvast graag aan u voor:

  • Marc De Beukeleer (57) komt uit Berlaar, werkt voor Van Dievel Transport en rijdt jaarlijks 100.000 km. 
  • Kristof Poels (43) komt uit Brecht, werkt voor De Bock Gebroeders Transport NV. Hij rijdt jaarlijks 125.000 km en doet containervervoer in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. 
  • André Van Den Branden (62) uit De Klinge werkt voor De Bock Gebroeders Transport NV en rijdt jaarlijks 125.000 km. Hij doet ook containervervoer in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.
  • Freddy Vandesseldonck (65) woont in Schoten en werkt ook voor De Bock Gebroeders Transport NV. Hij rijdt jaarlijks gemiddeld 125.000 km en vervoert net zoals zijn beide collega's containers naar België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.
  • Marc Coysman (53) uit Lochristi rijdt voor de firma Schenk Tanktransport Belgium. Hij rijdt 85.000 km per jaar en vervoert industriële gassen naar België, Nederland en Luxemburg.
  • Boguslaw Woznica (59) woont in Antwerpen, werkt voor Snel Logistic Solutions in Ham, rijdt jaarlijks gemiddeld 115.000 km en doet goederenvervoer met een combi in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.
  • Admir Emric (41) uit Kettenis werkt voor Snel Logistic Solutions in Ham en rijdt jaarlijks gemiddeld 75.000 km. Hij doet goederenvervoer met een trekker/oplegger in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.
     

Het behendigheidsparcours is samengesteld door de afdeling Preventie en Risicobeheer van TVM Belgium. De chauffeur die het beste uit de proeven komt, mag zich een jaar lang Dé Gouden Ridder van de Weg noemen.

Deze verkiezing maakt deel uit van het jaarlijkse evenement ‘Ridders van de Weg’ waarbij transportverzekeraar TVM Belgium de vele Belgische vrachtwagenchauffeurs beloont die aangesloten zijn bij TVM én die zich op vlak van verkeersveiligheid onderscheiden van hun vele collega’s door respectievelijk 3 (Brons), 5 (Zilver), 10 (Goud) of zelfs 20 (Diamant) jaar schadevrij te rijden.

Meer informatie over Ridders van de Weg