Straks niet meer verzekerd in Rusland en Wit-Rusland

Aanpassing van het verzekeringsgebied door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft gevolgen voor transport van en naar deze landen. We raden onze klanten al af om naar Wit-Rusland, Rusland of Oekraïne te rijden, maar we hebben nu ook besloten het verzekeringsgebied van onze verzekeringen aan te passen. U bent namelijk straks niet meer verzekerd in Rusland en Wit-Rusland en in Oekraïne bent u enkel voor BA verzekerd.

U bent straks niet meer verzekerd in Rusland en Wit-Rusland

Door de internationale sancties tegen Rusland en Wit-Rusland is het betalingsverkeer met partijen in deze landen moeilijk geworden. Dit heeft gevolgen voor onze verzekeringswaarborgen.

Burgerlijke aansprakelijkheid

De landcodes van Rusland (RUS) en Wit-Rusland (BY) worden doorgekruist op het internationale verzekeringsbewijs. Dat betekent dat wij vanaf 1 oktober 2022 voor nieuwe motorrijtuigen geen dekking meer bieden in Rusland en Wit-Rusland. Vanaf de volgende hoofdvervaldag van de verzekering, maar ten laatste vanaf 1 juni 2023, geldt dit voor alle motorrijtuigen.

Overige waarborgen

Door de sancties kunnen we ook de overige waarborgen mogelijk niet volledig uitvoeren. Daarom hebben wij onze acceptatierichtlijnen gewijzigd. Wilt u een nieuwe verzekering of dekking afsluiten en u geeft aan actief te zijn en te blijven in Wit-Rusland of Rusland? Dan kunnen wij deze aanvraag niet accepteren.
Voor bestaande verzekeringen zullen wij per 1 januari 2023 geen dekking meer bieden in Rusland en Wit-Rusland.

Rijdt u toch naar Rusland of Wit-Rusland?

Geef dit dan door aan uw makelaar. Samen met uw makelaar kijken wij wat de mogelijkheden zijn.

In Oekraïne bent u enkel voor BA verzekerd

Hieronder leest u wat dit inhoudt.

Burgerlijke aansprakelijkheid
Voor deze waarborg wijzigt er niets.

Overige waarborgen

Bij transport in oorlogsgebied kan TVM geen bijstand verlenen of schade verzekeren indien die ontstaat als gevolg van de oorlogssituatie. Een schade door een aanrijding blijft wel verzekerd. Hulpverlening in conflictgebied kan TVM niet garanderen. Denk bijvoorbeeld aan berging en repatriëring van de vrachtwagen of hulpverlening bij ziekte of ongeval. Bovendien is schade door oorlogsgeweld uitgesloten op uw verzekering. Dit geldt trouwens niet alleen in Oekraïne, maar is een algemene uitsluiting.

Dit alles zorgt voor grote onzekerheid voor de klant en voor ons. Daarom aanvaarden wij geen nieuwe verzekeringen of dekkingen meer voor bedrijven die naar of in Oekraïne rijden. Vanaf 1 januari 2023 geven wij ook voor bestaande verzekeringen geen dekking meer in Oekraïne.

Hulptransporten

We accepteren geen aanvragen om hulptransporten naar Oekraïne te verzekeren. 

Heeft u vragen?

Contacteer uw verzekeringsmakelaar.

Blijf op de hoogte via ons Oekraïne-dossier.

Dossier Rusland - Oekraïne

 

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.