Verlopen rijbewijs en code 95 blijven 7 maanden geldig

Keuringen en nascholing voor code 95-certificaten zijn weer mogelijk. Door de drukte lukt het nog niet om alle rijbewijzen en certificaten weer binnen de normale doorlooptijden af te wikkelen. Op 27 mei werd een EU Verordening gepubliceerd met een overgangsregeling voor rijbewijzen en certificaten. Deze wetgeving wordt zeven dagen na publicatie van toepassing, namelijk vanaf 3 juni.

Duidelijke regels voor heel Europa

Deze regeling over de geldigheid van verlopen rijbewijzen of beroepscertificaten geldt voor alle Europese landen. Alleen landen die al een ruimhartigere regeling hebben, mogen die behouden.

U blijft verzekerd, maar wacht niet te lang met het verlengen

Volgens de algemene voorwaarden moet de chauffeur een geldig rijbewijs hebben. Is deze verlopen, dan is er geen dekking op de vrachtwagenverzekering. Met de Europese regeling wordt de geldigheid van het rijbewijs met maximaal 7 maanden verlengd. Wij blijven dan ook dekking verlenen. Wij adviseren u wel om de keuringen en nascholen niet te lang uit te stellen.

Belangrijkste besluiten

  • Een rijbewijs dat verloopt tussen 1 februari en 31 augustus 2020 blijft 7 maanden na vervaldatum geldig
  • Code 95 blijft 7 maanden na vervaldatum geldig
  • 7 maanden extra tijd om periodieke training te volgen die gepland stond tussen 1 februari en 31 augustus 2020
  • Technische controle dieverloopt tussen 1 februari en 31 augustus 2020 blijft 7 maanden na vervaldatum geldig 
  • Eurovergunning die verloopt tussen 1 februari en 31 augustus 2020 blijft 6 maanden na vervaldatum geldig 
  • Voor verdere bijzonderheden: lees de Verordening 2020/698

Terug naar de overzichtspagina 

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.