Wie wordt Dé Gouden Ridder van de Weg 2021?

donderdag 03 juni 2021

Deze zaterdag 5 juni strijden er 4 vrachtwagenchauffeurs voor de felbegeerde titel van ‘Dé Gouden Ridder van de Weg 2021’. De wedstrijd bestaat uit een speciaal opgezet behendigheidsparcours, alsook een theoretische test.

Dit zijn de vier finalisten:

  • Stephan Roggeman (58) komt uit Lebbeke werkt voor Transport Verbeken NV, rijdt jaarlijks 53.500km en vervoert chocolade en bier in België en de buurlanden Nederland, Duitsland en Frankrijk.
  • Erik Storms (50) uit Lier werkt eveneens voor Transport Verbeken NV en legt gemiddeld 79.000km per jaar af. Net als Stephan vervoert hij chocolade en bier in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.
  • Mounir Rahmani (46) is afkomstig van Hoboken. Mounir werkt voor Schenk Liquid Logistics en rijdt zo’n 70.000km per jaar. Hij vervoert brandstoffen in België. Mounir werd al bekroond met een Bronzen (in 2014) én een Zilveren (in 2016) Ridder van de Weg, voor respectievelijk 3 en 5 jaar schadevrij rijden.
  • Jean-Pierre Mees (66) uit Mechelen is de oudste finalist en rijdt ook nog eens het meest aantal kilometers per jaar: zo’n 100.000! Jean-Pierre rijdt voor Van Dievel Transport waar hij internationaal bache vervoer doet. Ook Jean-Pierre werd in 2014 bekroond tot Bronzen Ridder van de Weg; in 2016 kreeg hij het ereteken van Zilveren Ridder van de Weg.

Het behendigheidsparcours is samengesteld door de afdeling Preventie en Risicobeheer van TVM Belgium. De jury die de manoeuvres en de antwoorden op de theoretische vragen zal beoordelen bestaat uit Bruno Nijs, Kurt Vandevelde en Marc Van Grootel van TVM Belgium. 

Deze verkiezing is een actie die kadert in het jaarlijks terugkerende evenement ‘Ridders van de Weg’ waarbij transportverzekeraar TVM Belgium de vele Belgische vrachtwagenchauffeurs viert die aangesloten zijn bij TVM én die zich op vlak van verkeersveiligheid onderscheiden van hun vele collega’s door respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) of zelfs 20 (diamant) jaar schadevrij te rijden.

Meer info over Ridders van de Weg

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.