Arbeidsongevallenverzekering

Een arbeidsongevallenverzekering voor werknemers is bij wet verplicht.
Ik wil een arbeidsongevallen-verzekering

Arbeidsongevallenverzekering

Een arbeidsongevallenverzekering voor werknemers is wettelijk verplicht. Zo is een werkgever altijd verzekerd tijdens de beroepsactiviteiten én het woon-werkverkeer van zijn medewerkers.

Deze dekking wordt aangeboden via de gespecialiseerde arbeidsongevallenmaatschappijen Allianz en AXA. Ze wordt afgesloten als afzonderlijke polis of geïntegreerd in de TVM Package vrachtwagen voor vervoer rekening derden.

Naast de verplichte arbeidsongevallenverzekering is er ook de mogelijkheid tot enkele aanvullende verzekeringen: de verzekering Excedent Wet  en de verzekering Gewaarborgd Loon.

Verzekering Excedent Wet

Ligt het basisloon van uw werknemer hoger dan het wettelijk plafond? Een aanvullende verzekering Excedent Wet zorgt ervoor dat de werknemer na een arbeidsongeval ook boven dit maximum vergoed wordt. Deze verzekering dekt zowel tijdelijke en blijvende ongeschiktheid als overlijden. De vergoeding door TVM gebeurt naar analogie met de verplichte arbeidsongevallenverzekering. Vlot en correct, dus.

Verzekering Gewaarborgd Loon

Met een verzekering Gewaarborgd Loon heeft een werkgever geen rechtstreekse loonkosten meer na een arbeidsongeval. Deze verzekering garandeert werkgevers een terugbetaling van 100% van het basisloon, het eventuele loongedeelte boven het wettelijk maximum en de patronale sociale lasten. En dit voor de eerste 30 dagen na een arbeidsongeval.

Het noodlot slaat toe: een van uw werknemers raakt gewond bij een ongeval met een heftruck in uw bedrijf. Dankzij de Arbeidsongevallenverzekering ontvangt hij nadien een maandelijkse vergoeding die bijna even hoog is als zijn normale loon.

Voor transportfirma’s met maximum 10 vrachtwagens stelde TVM een uniek en voordelig verzekeringspakket samen: de TVM Package vrachtwagen.
 

Naar de TVM Package vrachtwagen

Een werknemer met 20 jaar anciënniteit raakt gewond bij een verkeersongeval op weg naar het werk. Als jarenlange medewerker ligt zijn basisloon hoger dan het wettelijk plafond.

Met een verzekering Excedent Wet is hij zeker van een vergoeding die bijna even hoog ligt als zijn effectieve loon, ongeacht het wettelijk maximum. Als werkgever betaalt u, met een vezekering Gewaarborgd Loon, ook geen enkele loonkost tijdens zijn arbeidsongeschiktheid.

Voordelen van een Arbeidsongevallenverzekering

Wettelijke standaardpolis

Een dekking voor arbeidsongevallen is wettelijk verplicht. Dat betekent dat elke verzekeraar dezelfde dekking aanbiedt, als standaardpolis of in een combi-verzekeringspakket.

Aanvullende verzekeringen

U kunt kiezen voor een aanvullende verzekering Excedent Wet of Gewaarborgd Loon. Deze extra polissen bieden een maximale bescherming bij arbeidsongevallen, zowel voor werkgevers als hun werknemers.

Elektronische aangifte

U kunt zelf elektronisch aangifte doen van een arbeidsongeval. U kunt deze aangifte zelf invullen of dit overlaten aan uw makelaar. Indien u een log-in wenst voor dit elektronisch platform, gelieve contact op te nemen met uw TVM productiebeheerder.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.