Preventieworkshop voor planners

Goede communicatie, een duidelijke planning en haalbare ritten. Een planner kan het risico op ongevallen stevig inperken. Een goed begrip over zijn of haar impact is daarbij natuurlijk cruciaal. Deze workshop reikt planners kennis aan over schades, de impact ervan en hun eigen rol in schadepreventie.

Course info

 • Durée

  1 session de 2 heures (théorie)

 • Pour qui

  Planificateurs d'entreprises de transport

 • Incompany workshop

  Sur mesure pour votre entreprise

Doelstellingen preventieworkshop voor planners

De preventieworkshop voor planners behoort tot de kosteloze preventieservice van TVM Belgium. Met deze workshop wil TVM Belgium de algemene verkeersveiligheid verhogen. Dat doen we door planners kennis aan te reiken over schades en de impact die schades hebben op het bedrijf. Ook krijgen zij inzicht in de rol die planning heeft in schadepreventie.

 

Inhoud van de preventieworkshop voor planners

Deze workshop behandelt de werkelijke impact van een schade op een (transport)bedrijf en de rol die een planner kan spelen. Goede communicatie, een duidelijke planning en haalbare ritten verminderen het risico immers sterk. Inzichten, tips en praktische adviezen zorgen voor ervoor dat een planner weet hoe hij of zij zijn of haar impact op de veiligheid kan vergroten. 

In deze workshop is een goede communicatie tussen planning en chauffeurs een belangrijk onderwerp. Verbindende communicatie heeft immers een grote positieve impact op de prestaties van de chauffeurs. 

 

Wat is de planner met deze opleiding?

 • De deelnemer weet wat schade veroorzaakt en kent de impact die schade heeft op het bedrijf. 

 • De deelnemer beseft welke rol hij of zij kan spelen op het vlak van veiligheid. 

 • De deelnemer heeft zijn of haar communicatieve vaardigheden vergroot. 

 

Praktische info

Voor wie is deze workshop bestemd?

Voor verzekeringsklanten van TVM Belgium en dit vanaf 6 verzekerde vrachtwagens. De workshop richt zich tot: 

 • Planners die willen leren wat de impact van schade is op het bedrijf.  

 • Planners die willen leren hoe zij met een duidelijke planning, haalbare ritten en verbindende communicatie schades kunnen voorkomen.

 

Inschrijven via TVM Drive

Via TVM Drive klantenplatform schrijft u zich snel en eenvoudig in voor deze workshop. Bent u nog niet geregistreerd op TVM Drive of wenst u meer informatie? Neem contact op met onze preventieadviseurs.

Contacteer Preventie en Risicobeheer