Preventieworkshop voor management

Het management van transport- en logistieke bedrijven heeft vaak de beste blik op welke impact schade kan hebben op het bedrijf. Toch staan ze er soms te weinig bij stil, zeker bij onzichtbare kosten zoals het afhandelen van het dossier, de stilstand van het voertuig,... .
Deze workshop legt alle mogelijke impact bloot.

Course info

 • Durée

  1 session de 2 heures (théorie)

 • Pour qui

  Dirigeants et gestionnaires d'entreprises de transport

 • Incompany workshop

  Sur mesure pour votre entreprise

Doelstellingen preventieworkshop voor management

De preventieworkshop voor managers behoort tot de kosteloze preventieservice van TVM Belgium. Met deze workshop wil TVM Belgium de algemene verkeersveiligheid verhogen. Dat doen we door managers en bedrijfsleiders kennis aan te reiken over schades en de impact die schades hebben op het bedrijf. Ook krijgen zij mee welke rol het management heeft in het voorkomen van schades. 

 

Inhoud van de preventieworkshop voor management

Deze workshop behandelt de werkelijke impact van een schade op een (transport)bedrijf. Daarbij kijken we verder dan de directe kosten. Er zijn immers heel wat minder zichtbare kosten zoals het aanpassen van de planning, stilstand en administratieve kosten voor het afhandelen van een schade.  

Met een duidelijk preventiebeleid kunnen schades voorkomen worden. In deze workshop leert het management hoe zij het beleid helder formuleren en communiceren, in overleg treden met betrokken partijen en wat de rol van het management is bij succesvolle schadepreventie.  

 

Wat is een manager met deze opleiding?

 • De deelnemer weet wat schade veroorzaakt, zowel directe als indirecte kosten. 

 • De deelnemer beseft welke impact schade op de werking van een bedrijf heeft. 

 

Praktische info

Voor wie is deze workshop bestemd?

Voor verzekeringsklanten van TVM Belgium en dit vanaf 6 verzekerde vrachtwagens. De workshop richt zich tot: 

 • Fleet- en transportmanagers en bedrijfsleiders die willen leren wat de impact van schade is op het bedrijf in termen van directe en indirecte kosten en imagoschade.  

 • Fleet- en transportmanagers en bedrijfsleiders die willen leren hoe zij met een helder preventiebeleid schades kunnen voorkomen en hoe zij dat beleid het beste kunnen communiceren met alle betrokken partijen. 

 

Inschrijven via TVM Drive 

Via TVM Drive klantenplatform schrijft u zich snel en eenvoudig in voor deze workshop. Bent u nog niet geregistreerd op TVM Drive of wenst u meer informatie? Neem contact op met onze preventieadviseurs.

Contacteer Preventie en Risicobeheer