Historiek

TVM Belgium werd in 1990 opgericht als dochteronderneming van de Nederlandse moedermaatschappij TVM verzekeringen. Lees hier het verhaal.

TVM, verzekeraar met een rijke historiek

De TVM groep bestaat al meer dan 50 jaar en kan buigen op een rijke geschiedenis. Ontdek hoe TVM verzekeringen op vijf decennia uitgroeide van kleine verzekeraar tot een referentie voor professionele verzekeringen in de automobiel- en transportsector!

 

Het begin

TVM verzekeringen werd meer dan vijftig jaar geleden opgericht door een groep transportondernemers. Zij konden bij de reguliere verzekeraars niet of nauwelijks terecht voor specifieke producten. Zeker het snel groeiende vervoer op Italië was nauwelijks te verzekeren.

TVM-voorloper Transportrisico wordt in 1962 opgericht door toenmalig directeur R.A. Horst. In 1963 neemt Transportrisico met 18 werknemers haar intrek in het eerste kantoor in Rijswijk. Nu kunnen de werkzaamheden pas echt van start.
In 1966 is ook het eerste Veiligheidsplan van TVM een feit. Drie jaar later worden de eerste bronzen ‘Ridders van de Weg’ gehuldigd, een jaarlijkse eretitel voor veilige vrachtwagenchauffeurs.

 

Van Transportrisico naar TVM verzekeringen

Transportrisico wordt in 1968 omgedoopt tot Transvemij. Dat jaar wordt ook het eerste nummer van ‘Waarborg’ uitgegeven, de voorloper van het huidige TVM magazine ‘Aktueel’.
In 1973 doet de eerste IBM-computer haar intrede bij Transvemij. Vanaf dan zet de informatisering zich stelselmatig door: tien jaar later beschikt elke bediende over een eigen beeldscherm.
In 1976 duikt Transvemij het peloton in met de sponsoring van de eerste Nederlandse Transvemij-wielerploeg, later gevolgd door de schaatssport, motorcross en de Dakar-rally.
De naam Transvemij wordt in 1988 definitief vervangen door het huidige TVM verzekeringen.

 

TVM: verzekeraar in beweging

In 1983 werd Schadetax opgericht, een schaderegelingsbureau voor letselschade. Schadetax is de voorloper van TVM letselschaderegeling België N.V.

 

TVM Belgium ziet het levenslicht

Dit verhaal krijgt op 19 september 1990 ook een Belgisch hoofdstuk. Dochtermaatschappij TVM België N.V. doet die dag haar intrede op de Belgische professionele verzekeringsmarkt.

 

Na 2000

Door de aansluiting van OVZ verzekeringen bij TVM, bieden wij sinds 2011 ook bedrijfs- en gezinsverzekeringen aan. In 2012 vervoegen SON scheepsverzekeringen en Noord Nederland schepenverzekeringen de TVM groep.
In december 2012 viert TVM verzekeringen haar 50e verjaardag. Op vijf decennia evolueerde TVM van kleine verzekeraar tot dé expert voor verzekeringen in de transportsector en de automotive-branche.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.