TVM Belgium sluit zich aan bij Duurzaam Repareren VZW

maandag 09 oktober 2017

Onlangs sloot de transportverzekeraar TVM Belgium zich aan bij het collectief van duurzame verzekeraars in België. Zij neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid  voor de leefomgeving.

ZULTE - BERCHEM -  TVM Belgium is een niche-verzekeraar, die zich specialiseert in verzekeringen voor de sector van transport en logistiek. “Wij zijn wellicht een vreemde eend in de bijt, tussen de huidige verzekeraars van Duurzaam Repareren, maar de transportsector is gebaat bij een duurzame mobiliteit en wij willen daar onze bijdrage aan leveren. Als gespecialiseerde verzekeraar dragen wij kwaliteit hoog in het vaandel en duurzaamheid is hier onlosmakelijk een onderdeel van”; zegt Lieven Brabanders, manager schade bij TVM Belgium. “Het volledige herstelnetwerk voor de bij TVM verzekerde bedrijfswagens (personenwagens) is ondertussen aangesloten bij de VZW Duurzaam Repareren. En we bieden onze klanten een aantal voordelen om hen te stimuleren zoveel mogelijk voor duurzaam repareren te kiezen, namelijk een verminderde vrijstelling bij een smart of traditionele herstelling en zelfs geen vrijstelling bij een spot repair.”

Als coöperatie heeft TVM een lange termijn visie. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent dat naast het realiseren van financiële doelstellingen (profit), TVM ook rekening houdt met het effect van haar activiteiten op het milieu (planet) én dat TVM oog heeft voor de menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people).

Duurzaam Repareren is blij met het instappen van TVM. Het is volgens de VZW van belang dat ook specialistische verzekeraars hun inbreng kunnen leveren aan de eisen die het label stelt aan de bedrijven in de automotive. Inmiddels is de groep verzekeraars die het label ondersteunt, zo groot geworden dat hiervoor een speciale commissie zal worden opgericht. Zodat alle verzekeraars zitting kunnen hebben en mee kunnen besturen.

De non-profit organisatie Duurzaam Repareren VZW is een initiatief van de klanten van de autobedrijven zoals verzekeraars, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders of fleetowners. De organisatie toetst bedrijven zoals bandenbedrijven, garages, schadeherstellers en glasherstellers die niet alleen een goede service en professionele reparaties van voertuigen aanbieden, maar dit ook op een duurzame manier uitvoeren. Deze marktpartijen, verbonden in het Belgische College van Deskundigen, erkennen de autobedrijven die belangrijke bijdrages leveren aan het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van voertuigen en die voldoen aan opgestelde markteisen ten aanzien van milieuvriendelijk onderhoud, reparatie, schade- en glasherstel e.d.

Ontdek hier onze erkende herstellers voor bedrijfswagens

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.