TVM Belgium huldigt recordaantal ‘Ridders van de Weg’

maandag 23 oktober 2017

“Het doel is dat vervoerders die bij TVM verzekerd zijn, tot de veiligste van Europa behoren.”

Frank Van Nueten, algemeen directeur TVM  Belgium

Zaterdag 21 oktober zette transportverzekeraar TVM Belgium 183 vrachtwagenchauffeurs in de bloemetjes. Een record. Ex-rode duivel Jan Ceulemans overhandigde de truckers een bronzen, zilveren of gouden certificaat voor respectievelijk 3, 5 of 10 jaar schadevrij rijden. Deze chauffeurs zijn de ‘Ridders van de weg’ en mogen zichzelf ambassadeurs van het veilige wegtransport noemen.

Dit jaar onderscheidt TVM 105 bronzen, 70 zilveren en 8 gouden ‘Ridders van de Weg’. “Zij belichamen de transportveiligheid waar wij naar streven”, aldus Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium.

Ook de werkgevers, de transportfirma’s, worden in de feestelijkheden betrokken, want “het is ook hun verdienste dat de chauffeurs in de prijzen vallen”, zegt Frank Van Nueten. “De chauffeurs en hun werkgevers focussen op preventie, en dat werpt zijn vruchten af. Wat transportveiligheid betreft, zitten zij op dezelfde golflengte als TVM. Wij verzekeren namelijk niet alleen het wegtransport in al zijn facetten, maar willen ook het aantal verkeersdoden in het wegtransport naar 0 herleiden. Het doel is dat vervoerders die bij TVM verzekerd zijn, tot de veiligste van Europa gaan behoren.”

TVM verzekeringen is voor transportbedrijven een solide en betrouwbare partner en reikt de onderscheiding ‘Ridders van de Weg’ intussen al 49 jaar uit. “De verzekering van transporteurs is onze core business. Ruim 30% van de transporteurs in de Benelux is bij TVM verzekerd.”

Bekijk alvast enkele sfeerfoto's

Over TVM Belgium

Gespecialiseerd transportverzekeraar TVM Belgium werd in 1991 opgericht als dochteronderneming van de Nederlandse moedermaatschappij TVM verzekeringen. TVM is de verzekeringsexpert voor vrachtwagens (waaronder transport over de weg), landbouwtractoren, lichte vrachten, bedrijfswagens en andere bedrijfsvoertuigen. De maatschappij biedt zijn verzekeringsproducten aan via de gespecialiseerde verzekeringsmakelaars. De organisatie maakt veilig transport mogelijk door risico’s te onderkennen, te voorkomen en/of te verzekeren. Als verzekeraar hecht TVM veel belang aan preventie en risicobeheer. Zo getuige ook het TVM veiligheidsplan en de Ridders van de Weg.

Bekijk de film van dé Gouden Ridder van de Weg

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.