Kurt Bauwens is Dé Gouden Ridder van de Weg 2015

dinsdag 29 september 2015

DEINZE – Kurt Bauwens mag zich Dé Gouden Ridder van de Weg 2015 noemen. Transportverzekeraar TVM reikt deze prestigieuze titel jaarlijks uit aan een beroepschauffeur die minstens 10 jaar onafgebroken schadevrij rijdt. Niemand minder dan Kim Gevaert, de koningin van de sprint, overhandigde het Gouden Ridder-ereteken deze avond aan de verraste chauffeur van transportfirma Snel Logistic Solutions.

Een verrassing was het zeker voor Kurt Bauwens toen hij op de spiegelafstelplaats ‘overvallen’ werd door Kim Gevaert en het TVM-team. Ze zetten hem uitgebreid in de bloemetjes voor de afgelopen 10 jaren waarin hij zijn vrachtwagen schadevrij door het verkeer loodste. “Mensen die in de transportsector actief zijn, kunnen zo’n prestatie het best naar waarde schatten”, zei algemeen directeur van TVM, Frank Van Nueten. “Alle chauffeurs ervaren dagelijks de hoge eisen die het verkeer hen stelt. Ook als gespecialiseerd transportverzekeraar beseft TVM heel goed welke vakbekwaamheid en beroepsernst het vraagt om het wegtransport in goede banen te leiden. We zijn dan ook bijzonder trots om elk jaar opnieuw heel wat vrachtwagenchauffeurs te mogen belonen voor 3, 5 of 10 jaar schadevrij rijden. Kurt Bauwens en zijn collega’s bewijzen dat de Belgische beroepschauffeurs tot de Europese top behoren. Zij zijn de beste ambassadeurs van de verkeersveiligheid.” Ook sprintkampioene Kim Gevaert loofde de knappe prestatie van Kurt Bauwens.

Kurt Bauwens uit Anzegem is al 20 jaar beroepschauffeur. Met zijn Scania-trekker en -oplegger verzorgt hij voor Snel Logistic Solutions nachttransport naar Parijs. Dat dé Gouden Ridder van 2015 uit de Snel-stal komt, is geen toeval. De transportfirma uit Deinze besteedt immers veel aandacht aan de opleiding van zijn chauffeurs en de preventie van ongevallen. Dat leverde hen in het verleden ook al heel wat bronzen, zilveren en gouden Ridders van de Weg op.

De Ridders van de Weg zijn een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist wil TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades verminderen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. In Nederland, waar de Ridders van de Weg ontstaan zijn, zijn er de afgelopen decennia ruim 25.000 chauffeurs onderscheiden en ook in België is de Ridderorde een prestigieuze onderscheiding geworden.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.