Gunther Janssens is dé Gouden Ridder van de Weg in 2019

45-jarige Herentalsenaar wordt verrast in Wommelgem.

dinsdag 27 augustus 2019

Vandaag is Gunther Janssens van transportbedrijf Steenbergen NV bekroond tot dé Gouden Ridder van de Weg in 2019. Deze prestigieuze titel reikt TVM Belgium jaarlijks uit aan een beroepschauffeur die minstens 10 jaar onafgebroken schadevrij rijdt. Zowel TVM Belgium als eregast Jean-Michel Saive verrasten Gunther op de terreinen van zijn werkgever, toen hij terugkeerde van een opdracht. België’s grootste nationale tafeltennistrots, Jean-Michel Saive, overhandigde Gunther het Gouden Ridder ereteken en bewierookte de chauffeur voor deze uitzonderlijke prestatie. 

De 45-jarige Gunther Janssens ontving reeds een bronzen certificaat in 2012 en een zilveren in 2014. Vandaag volgde dus de absolute bekroning van zijn uitzonderlijke rijkwaliteiten.

Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium, legt uit: “Slechts 3 op de 1000 chauffeurs rijden 10 jaar aan één stuk ongevalvrij. Gunther behoort hiermee tot een select groepje van chauffeurs met bijzondere rijkwaliteiten. Bij TVM Belgium willen we dergelijke topprestaties maar al te graag in de verf zetten, net omdat we weten hoe moeilijk het is om 10 jaar schadevrij te rijden. Het vraagt dan ook opperste discipline, behendigheid en concentratie om je vrachtwagen elke dag opnieuw veilig door het helse verkeer te loodsen.” Gunther werkt sinds 2003 voor de firma Steenbergen NV en voert er diverse leveringen en afhalingen bij klanten uit. 

Jean-Michel Saive: “Ik ben onder de indruk van de prestaties van Gunther. Het is voor ons als gewone autobestuurders al moeilijk genoeg om hetzelfde te realiseren. Hij is een echte ambassadeur voor alle vrachtwagenchauffeurs, wat ons een mooi beeld geeft van zijn beroep.”

De Ridders van de Weg zijn een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist wil TVM door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades verminderen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan verkeersveiligheid. Elk jaar reikt TVM bronzen, zilveren, gouden en diamanten insignes uit aan beroepschauffers die respectievelijk 3, 5, 10 en 20 jaar schadevrij zijn. De 15e editie van de Ridders van de Weg in België vindt plaats op zaterdag 19 oktober in Brussel. Meer informatie volgt.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.