De 'groene kaart' wordt wit

Vanaf 1 juli 2020 wijzigt de verzekeringskaart (‘groene kaart’ of officieel ‘Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart’).

vrijdag 29 mei 2020

Wat wijzigt er aan de 'groene kaart'?

Vanaf 1 juli 2020 wordt de ‘groene kaart’ op wit papier gedrukt. Deze regel geldt ook voor voorlopige verzekeringskaarten. 30 juni 2020 is dus de laatste dag waarop wij verzekeringskaarten afdrukken op groen papier. De certificaten die op groen papier afgedrukt werden vóór 1 juli 2020 blijven wel geldig tot aan hun einddatum.
De versozijde van de verzekeringskaart wordt vanaf 1 juli 2020 blanco. Op de achterzijde stonden de coördinaten van de verschillende nationale groene-kaart-bureaus. In de plaats daarvan komt in vak 8 op de voorzijde een verwijzing naar de website van de Council of Bureaux. Dit is de organisatie die de werking van het groene-kaart-systeem superviseert.

U vindt de nieuwe instructies op de website van het Belgische Bureau van de Autoverzekeraars.

Wat met het verzekeringsbewijs voor klanten uit het G.H. Luxemburg?

De wijzigingen voor G.H. Luxemburg zullen vermoedelijk pas ingaan vanaf 1 januari 2021. Deze klanten ontvangen voorlopig nog, ook na juni 2020, een ‘groene kaart’.

Heeft u vragen?

Contacteer Jaimy De Bruyn van de afdeling Productie via adminbe@tvm.be of telefonisch via +32 (0)3 285 92 58.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.