Chauffeur Philip Van Dijck is Dé Gouden Ridder van de Weg 2016

Een prestigieuze onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan een chauffeur die al 10 jaar schadevrij rijdt.

dinsdag 23 augustus 2016

Transportverzekeraar TVM reikt deze prestigieuze titel jaarlijks uit aan een beroepschauffeur die minstens 10 jaar onafgebroken schadevrij rijdt. Niemand minder dan Gella Vandecaveye, tweevoudig wereldkampioene en winnaar van twee Olympische medailles in het judo, overhandigde het Gouden Ridder-ereteken deze ochtend aan de verraste chauffeur van transportfirma VDL Trans.

Prestatie van formaat

Een verrassing was het zeker voor Philip Van Dijck toen hij ‘overvallen’ werd door Vandecaveye en het TVM-team. Ze zetten hem uitgebreid in de bloemetjes voor de afgelopen 10 jaren waarin hij zijn vrachtwagen schadevrij door het verkeer loodste. “Mensen die in de transportsector actief zijn, kunnen zo’n prestatie het best naar waarde schatten”, zei algemeen directeur van TVM, Frank Van Nueten. “Alle chauffeurs ervaren dagelijks de hoge eisen die het verkeer hen stelt. Ook als gespecialiseerd transportverzekeraar beseft TVM heel goed welke vakbekwaamheid en beroepsernst het vraagt om het wegtransport in goede banen te leiden. We zijn dan ook bijzonder trots om elk jaar opnieuw heel wat vrachtwagenchauffeurs te mogen belonen voor 3, 5 of 10 jaar schadevrij rijden. Philip Van Dijck en zijn collega’s bewijzen dat de Belgische beroepschauffeurs tot de Europese top behoren. Zij zijn de beste ambassadeurs van de verkeersveiligheid.” Ook ex-judoka Gella Vandecaveye loofde de topprestatie van Philip Van Dijck.

Philip Van Dijck uit Schoten is al 20 jaar beroepschauffeur. Met zijn MAN TGA-truck vervoert hij tankcontainers voor VDL Trans. De schoonvader en eigenaar van het bedrijf, Ludo Van Dijck, ontving eerder al de gouden onderscheiding ‘Ridder van de Weg’.

Veiligheid op de weg vergroten

De Ridders van de Weg zijn een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist wil TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades verminderen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. In Nederland, waar de Ridders van de Weg ontstaan zijn, zijn er de afgelopen decennia ruim 25.000 chauffeurs onderscheiden en ook in België is de Ridderorde een prestigieuze onderscheiding geworden.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.