Bart De Smedt van Nedcargo Logistics is dé Gouden Ridder van de Weg 2022

Dit jaar mogen maar liefst 386 chauffeurs zich Ridders van de Weg noemen. Een nieuw recordaantal! 

woensdag 29 juni 2022

Afgelopen weekend bekroonde TVM Belgium, de verzekeringsexpert voor transport en logistiek, Bart De Smedt tot dé Gouden Ridder van de Weg 2022. De finale vond plaats tijdens het grote Passion4Trucks evenement in Brussels Kart Expo. De onderscheiding volgde na een spannende finale waarbij 5 Gouden Ridders het tegen elkaar opnamen. Elk van hen legde een behendigheidstest af waarna ook nog enkele theoretische vragen moesten worden beantwoord. Bart (50) behaalde de hoogste score en is dus dé Gouden Ridder van de Weg 2022. Hij volgt Jean-Pierre Mees op.

Bart De Smedt, geboren en getogen Aalstenaar die nu in Affligem woont, is dé Gouden Ridder van de Weg 2022. Bart woont samen met zijn vriendin en zijn 20-jarige dochter die hij in co-ouderschap opvoedt. Hij werkt al 29 jaar voor Nedcargo Logistics, waarvan 22 jaar als vrachtwagenchauffeur. Bart voelt zich uitstekend bij zijn huidige werkgever en is die ook heel dankbaar. “Elke ochtend ga ik met plezier werken. Ik weet perfect wat mijn baas van mij verlangt. Er heerst een goeie organisatie en mijn coach/leidinggevende is een crème van een mens die mij met raad en daad bijstaat. Ik doe mijn werk zeer gepassioneerd en ga er elke dag volledig voor. Wie graag gaat werken, krijgt automatisch een duwtje in de rug om goeie prestaties neer te zetten. Uiteindelijk start je elke dag opnieuw met de intentie om schadevrij te rijden maar de omstandigheden op de baan, de alsmaar toenemende drukte, maken het er niet gemakkelijker op. Ik ben ontzettend fier en ook wel geëmotioneerd dat ik vandaag wordt bekroond voor datgene wat ik zo super graag doe: veilig met de vrachtwagen rijden.”

Schadevrij rijden vraagt wel de nodige inspanningen, van iedereen. We horen van Bart dat hij bij zijn werkgever regelmatig bijscholingen krijgt om veiliger en economischer te rijden. “Bij Nedcargo Logistics rijden we bijvoorbeeld aan 85 km/u, i.p.v. 90. Uiteindelijk is er praktisch geen tijdwinst door 5 km/u sneller te rijden, maar je zit wel veel relaxter achter het stuur. Je bent ook meer geconcentreerd om te anticiperen op buitengewone verkeerssituaties. Voor mij is die 85 km/u perfect als chauffeur. Daarnaast rijden we ook zuiniger, wat voor mijn werkgever eveneens een mooie win is.”

Uitzonderlijke rijkwaliteiten

Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium: “Dat elk van deze 5 chauffeurs een dikke pluim verdient voor uitzonderlijke rijkwaliteiten spreekt voor zich. 10 jaar zonder schuldschade rijden is dan ook een prachtprestatie. Bij TVM streven we naar minder schadegevallen en meer werkplezier. Dankzij ons veiligheidsinitiatief Ridders van de Weg willen we vanuit de transportsector echt een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Deze chauffeurs zijn dan ook fantastische ambassadeurs voor de transportsector.”

Nieuw recordaantal Ridders van de Weg

Dit jaar bekroont TVM Belgium maar liefst 386 vrachtwagenchauffeurs tot Ridders van de Weg: 14 gouden, 93 zilveren en 279 bronzen ridders. Dit zijn er heel wat meer tegenover vorig jaar. Toen waren er 259 Ridders.

Deze verkiezing is een actie die kadert in het jaarlijks terugkerende evenement Ridders van de Weg waarbij transportverzekeraar TVM Belgium de vele Belgische vrachtwagenchauffeurs viert die aangesloten zijn bij TVM én die zich op vlak van verkeersveiligheid onderscheiden van hun vele collega’s door respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) of zelfs 20 (diamant) jaar schadevrij te rijden.

Voor de gelegenheid ging de wedstrijd rond dé Gouden Ridder van de Weg door op het grootste truck- en chauffeursevent van België, Passion4Trucks, een organisatie van TRANSPORTMEDIA en The Fair Experts.

De Ridders van de Weg zijn een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist wil TVM door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades verminderen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan verkeersveiligheid.

Meer info over Ridders van de Weg

 

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.