26 nieuwe spiegelafstelplaatsen op 2 jaar tijd

"Veiligheid is nu eenmaal cruciaal in elk bedrijf en een spiegelafstelplaats past perfect in het veiligheidsplaatje van onze klanten.”

donderdag 16 juli 2020

2 jaar geleden gaf TVM Belgium de aftrap voor haar spiegelafstelplaats-campagne. De eerste afstelplaats werd geïnstalleerd bij haar klant Vervoer Transmet NV in Boutersem. Ondertussen sluit de gespecialiseerde verzekeraar haar campagne af en staat de teller op maar liefst 26 spiegelafstelplaatsen, verspreid over België.

Een spiegelafstelplaats is een goed middel om te controleren of de spiegels/camera’s van het voertuig voldoen aan de door de wet gestelde eisen. Goed afgestelde spiegels/ camera’s zorgen voor optimale veiligheid in het verkeer. Bij TVM Belgium zijn meer dan de helft van de schades van klanten te wijten aan manoeuvreerschades. En die zijn dikwijls het gevolg van slecht afgestelde spiegels. Komt daarbij dat veel chauffeurs zich niet bewust zijn dat hun spiegels verkeerd staan afgesteld. 

Streven naar een veiliger vrachtvervoer

Met de installatie van haar eigen spiegelafstelplaatsen bij klanten wil TVM Belgium een betekenisvolle bijdrage leveren aan veiliger vrachtvervoer. “Want elke verkeersdode is er een te veel. Wij streven dan ook naar nul verkeersdoden bij het vervoer over de weg,” klinkt het bij algemeen directeur van TVM Belgium, Frank Van Nueten. En hij vult aan: “Net daarom zetten we bij TVM in op innovatieve en slimme technieken die ongevallen voorkomen en tegelijkertijd besparingen opleveren voor transportbedrijven. Een van die technieken is het goed afstellen van de spiegels van de vrachtwagen. Zo verklein je de dode hoek en vermijd je ongevallen. De transportbedrijven waar we een spiegelafstelplaats hebben geïnstalleerd, zijn allen overtuigd van de voordelen ervan. Veiligheid is nu eenmaal cruciaal in elk bedrijf. Naast moderne rijhulpsystemen en de bijscholing van chauffeurs, past een spiegelafstelplaats perfect in het veiligheidsplaatje van onze klanten.”

Welke transportbedrijven hebben een TVM spiegelafstelplaats?

Een overzicht van de transportbedrijven met een TVM spiegelafstelplaats vindt u hieronder terug.


 

 

 

 

 

 

 

Instructiebord en handleidingen

In eerste instantie adviseert TVM Belgium waar de spiegelafstelplaats het best komt. Bij klanten die er al een hadden, plaatsten we een instructiebord voor de chauffeurs en boden we handleidingen aan in verschillende talen. Er is ook een handleiding beschikbaar voor de transportfirma’s met zaken waarop zij moeten letten als ze een spiegelafstelplaats willen en tips om ze op de juiste manier te installeren.

Klik hier voor tips over de spiegelafstelplaatsen

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.