170 Ridders van de Weg zijn de ambassadeurs van de transportveiligheid

maandag 19 oktober 2015

“Het doel is dat vervoerders die bij TVM verzekerd zijn, tot de veiligste van Europa gaan behoren.”
Frank Van Nueten, algemeen directeur TVM  Belgium

VORST – In een feestelijk decor huldigt transportverzekeraar TVM Belgium 170 vrachtwagenchauffeurs die de afgelopen jaren schadevrij reden. De bronzen, zilveren en gouden Ridders van de Weg krijgen hun ereteken opgespeld door niemand minder dan sprintkampioene Kim Gevaert.

TVM reikt de onderscheiding ‘Ridders van de Weg’ uit aan beroepschauffeurs die hun vrachtwagen al 3, 5 of 10 jaar schadevrij door het verkeer loodsen. Dit jaar lauwert TVM maar liefst 116 bronzen, 50 zilveren en 4 gouden Ridders van de Weg.

Ook hun werkgevers, de transportfirma’s, worden in de feestelijkheden betrokken, want “het is ook hun verdienste dat de chauffeurs in de prijzen vallen”, zegt Frank Van Nueten, algemeen directeur TVM Belgium. “De chauffeurs en hun werkgevers focussen op preventie, en dat werpt zijn vruchten af. Wat transportveiligheid betreft, zitten zij op dezelfde golflengte als TVM. Wij verzekeren namelijk niet alleen het wegtransport in al zijn facetten, maar willen tegen 2020 ook het aantal verkeersdoden in het wegtransport naar 0 herleiden. Het doel is dat vervoerders die bij TVM verzekerd zijn, tot de veiligste van Europa gaan behoren.”

In zijn speech blikt Frank Van Nueten ook vooruit op 2016: “Volgend jaar wordt verdere groei verwacht in de transportsector. Anderzijds moeten we rekening houden met de economische gevolgen van de op til zijnde kilometerheffing. En de impact van de aanhoudende
vluchtelingenstroom kunnen we niet zomaar negeren. We moeten dus als ondernemingen alert blijven en flexibel inspelen op de uitdagingen die ons pad kruisen.”

TVM is voor transportbedrijven een solide en betrouwbare partner. “De verzekering van transporteurs is onze core business. Ruim 30% van de transporteurs in de Benelux is bij TVM verzekerd.”

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.