Love2Truck: Erik Leysen is meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België

Mooie top-5 weerspiegelt gevarieerd Belgisch truckerslandschap

maandag 13 juli 2020

De 49-jarige Erik Leysen uit het Antwerpse Retie is afgelopen zaterdag verkozen tot de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België. Hij kreeg de trofee uitgereikt door niemand minder dan Marijn Devalck, alias Balthazar Boma. Erik is verkozen op basis van de publieksstemmen én de stemmen van de jury van Love2Truck. Hij volgt hiermee de West-Vlaamse Daisy Coudeville op die de eerste editie op haar naam schreef. Erik haalde het in de finale nipt van Didar, gevolgd door Caroline, Ron en Danny. In coronatijden is het duidelijk dat elke vrachtwagenchauffeur winnaar is, en al zeker zij die voor die ‘extra mile gaan’ in toch wel vreemde tijden.

Sinds 1989 rijdt Erik Leysen met de vrachtwagen en zet hij zich gepassioneerd in voor verkeersveiligheid. Zo nam hij reeds deel aan een opname van Kijk Uit in het kader van het Truckveilig Label en meer recent was hij ook te zien in de campagne van VSV ter promotie van de Beloofd.be campagne. Sinds jaar en dag geeft hij eveneens initiatie in plaatselijke scholen over de ‘dode hoek’ en begeleidt hij gepassioneerd de nieuwe chauffeurs bij Van Moer Logistics als Driver Instructor.

De jury is bijzonder enthousiast en opgetogen over alle finalisten: Elke finalist had hier winnaar kunnen worden. Stuk voor stuk zijn het toppers in hun vak en dat hebben ze doorheen de campagne op verschillende manieren getoond. Bovendien is de top-5 een mooie weerspiegeling van ons gevarieerd Belgisch truckerslandschap: man, vrouw, jong, oud, met allen een gemeenschappelijke deler: de passie voor het transport. Maar in een wedstrijd kan er maar eentje winnen en Erik stak er dan nog net een beetje meer bovenuit. Zijn passie op vlak van verkeersveiligheid is werkelijk ongezien, ook al was dat het stokpaardje van alle finalisten. We zijn opgetogen met Erik als nieuwe ambassadeur van onze sector. Erik is een transportman in hart en nieren, heeft massa’s ervaring en is gepassioneerd tot en met. Een mooie winnaar dus!”

De wedstrijd ‘Meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België’ is een organisatie van ‘Love2Truck’ en aan zijn tweede editie toe. De eerste editie vond plaats in 2018. Meer informatie over de campagne via www.love2truck.be.

5 Finalisten

Hieronder nog een kort overzicht van de vijf finalisten, wat ons betreft zijn het allemaal winnaars:

  1. Erik Leysen (49) woont in Retie en rijdt voor Van Moer Logistics.
  2. Didar Omar (28) is van Antwerpen en tewerkgesteld bij Zuidnatie.
  3. Caroline Baugniet (38) komt uit Aartselaar en rijdt voor Van Dievel Transport.
  4. Ron Vaesen (52) is afkomstig uit Dilsen-Stokkem en tewerkgesteld bij Withofs Transport.
  5. Danny Meertens (43) komt uit Pelt en rijdt voor Rimatrans.

De persoonlijke verhalen en motivatie van de vijf finalisten zijn terug te vinden op de website www.love2truck.be.

Partners

TVM Belgium is, samen met 9 andere bedrijven, één van de trotse partners van Love2Truck, de campagne die chauffeurs met passie voor hun stiel in beeld brengt. Want als verzekeraar met focus op preventie zijn we ervan overtuigd dat een gepassioneerde vrachtwagenchauffeur alert, gefocust en veilig rijdt.

De campagne is een initiatief van DKV Euro Service, Go4Logistics, Randstad, Renault Trucks, Suivo, TLV, TRANSPORTMEDIA, TVM Belgium, VSV en Instituut voor Mobiliteit (IMOB, UHasselt).

 

Lees hier meer over het partnerschap tussen TVM Belgium en Love2Truck.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.