Blikschade vrachtw. & bestelw.

Blikschade door een ongeval of diefstal? Neem contact op met uw makelaar. Na de kantooruren kunt u ook terecht op het nummer van TVM Truck assistance.
+32 (0)78 15 11 63

Blikschade door diefstal, inbraak, vandalisme of aanrijding met dieren

Doe onmiddellijk aangifte bij de politie en bewaar uw meldingsbewijs.

Blikschade door een ongeval

Noteer duidelijk hoe het ongeval gebeurd is en wat de schade is. Gebruik hiervoor steeds het Europees schadeformulier. Op dit formulier vult u ook de naam en de gegevens van de tegenpartij in. Heeft u dit formulier niet aan boord? Stel dan zelf in tweevoud een gemeenschappelijk formulier op met daarop volgende gegevens:

  • Uw naam, de naam van de onderneming en het adres van de onderneming
  • Uw nummerplaat
  • Naam en adres  van de tegenpartij, eventueel naam en adres van de onderneming
  • De verzekeraar van de tegenpartij
  • Plaats en datum van het ongeluk
  • Was er tussenkomst van de politie? Zo ja, vermeld het PV-nummer
  • Een visuele schets van de omstandigheden

Onderteken beiden dit formulier. Wijzig daarna niets meer aan de voorzijde van het document. Stuur dit formulier zo snel mogelijk naar uw makelaar, inclusief een ingevulde achterzijde. Uw makelaar neemt vervolgens contact op met TVM en doet aangifte via newclaim@tvm.be.

TIPS bij blikschade na een ongeval

  1. Waren er andere mensen getuige van uw ongeval? Vraag hun naam, adres en telefoonnummer.

  2. Maak foto’s van de situatie achteraf met een fotocamera of smartphone.

  3. Was er een tussenkomst van de politie? Noteer alvast de nummerplaat van de tegenpartij zodat wij zijn verzekeraar kunnen opzoeken en aanschrijven.

De verwerking van uw schadedossier

1. Meld de schade aan uw makelaar
 

Heeft u dringend hulp nodig na een ongeval buiten de kantooruren? Ook dan kunt u rekenen op TVM.

Bij berging, sleping of repatriëring van uw vrachtwagen of bestelwagen na ongeval kunt u 7 dagen op 7 en 24 uur per dag bellen naar TVM Truck assistance. Het telefoonnummer vindt u ook terug op uw groene kaart.
+32 (0)78 15 11 63

2. TVM regelt de schade
 

Heeft uw vrachtwagen of werkmaterieel blikschade opgelopen? Dan beslist u zelf bij welk bedrijf uw voertuig hersteld wordt. Nadien bezorgt u ons een bestek van de schade. Afhankelijk van het bestek zullen wij een expert inschakelen.

Is uw voertuig onherstelbaar beschadigd? Na een total loss bepaalt een expert de waarde voor het ongeval en gaat hij op zoek naar de hoogstbiedende opkoper.

Heeft u schade aan uw personenauto of bestelauto? Lees hier wat u dient te doen.

3. TVM informeert u en uw makelaar
 

U en uw makelaar worden op de hoogte gebracht van zodra TVM de schade kan regelen. Heeft u als makelaar een vraag over het schadedossier van een van uw klanten? Neem dan contact op met TVM. U vindt de rechtstreekse contactgegevens van de behandelaar in de bevestiging die u van ons ontvangt.

U kunt ons bereiken van maandag t.e.m. vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.