TVM Belgium vernieuwt CMR polis

Lees hieronder meer over de nieuwe polissen Transportaansprakelijkheid en Logistieke dienstverlening

woensdag 13 september 2017

Antwerpen – Gespecialiseerd transportverzekeraar TVM Belgium breidt haar verzekering Transportaansprakelijkheid uit. Met de nieuwe waarborg ‘Logistieke dienstverlening’ maakt de verzekeraar bovendien zijn intrede in de logistieke sector.

Wanneer een transportonderneming goederen voor rekening van derden vervoert, is zij aansprakelijk als de lading beschadigd raakt of de goederen gestolen worden. Met de uitgebreide verzekering Transportaansprakelijkheid verzekert TVM Belgium de contractuele aansprakelijkheid van de transporteur ten aanzien van zijn opdrachtgever voor wie hij de goederen vervoert.

De verzekering Transportaansprakelijkheid van TVM Belgium dekt meer dan een klassieke zogenoemde CMR-aansprakelijkheidsverzekering. Zo zijn bijvoorbeeld standaard verzekerd schade aan bederfbare goederen als gevolg van een foutieve temperatuurinstelling of door verkeerde belading of stuwing, alsook contaminatie van goederen in tank- of bulkvervoer. Bij de polis zijn verschillende facultatieve waarborguitbreidingen mogelijk voor onder meer uitbesteed vervoer en errors & omissions. Wegtransportondernemingen kunnen de dekking bovendien aanvullen met een waarborg Logistieke dienstverlening.

Meer informatie over Transportaansprakelijkheid

Nieuwe waarborg Logistieke dienstverlening

Met de gloednieuwe waarborg Logistieke dienstverlening met wereldwijde dekking spreekt TVM Belgium voor het eerst ook commissionair-expediteurs, logistieke dienstverleners en uitbaters van depots aan. “TVM Belgium biedt verzekeringspakketten aan die perfect inspelen op de behoeften van onze klanten. Heel wat transportbedrijven ontwikkelden de laatste jaren ook op- en overslagactiviteiten. Zij kunnen voortaan voor die activiteiten rekenen op de knowhow en service die ze van TVM gewend zijn”, zegt commercieel directeur Jan van Waterschoot.

Meer informatie over Logistieke dienstverlening

Over TVM Belgium

Gespecialiseerd transportverzekeraar TVM Belgium werd in 1991 opgericht als dochteronderneming van de Nederlandse moedermaatschappij TVM verzekeringen. TVM is de verzekeringsexpert voor vrachtwagens (waaronder transport over de weg), landbouwtractoren, bedrijfswagens en andere bedrijfsvoertuigen. De maatschappij biedt zijn verzekeringsproducten aan via de gespecialiseerde verzekeringsmakelaars. De organisatie maakt veilig transport mogelijk door risico’s te onderkennen, te voorkomen en/of te verzekeren. Als verzekeraar hecht TVM veel belang aan preventie en risicobeheer.

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.