Dirk Simons is dé gouden Ridder van de Weg 2014

Leestijd 2 minuten

AARTSELAAR -  Dirk Simons is Dé Gouden Ridder van de Weg 2014. Deze prestigieuze titel wordt elk jaar verleend aan een beroepschauffeur die minstens 10 jaar onafgebroken schadevrij rijdt. Olympisch kampioene Tia Hellebaut verraste de chauffeur van Transport Palmans NV vanochtend met het fel gegeerde ereteken.

51 is hij en sinds zijn indiensttreding bij Transport Palmans NV rijdt Dirk Simons schadevrij. Algemeen directeur Frank Van Nueten van transportverzekeraar TVM Belgium benadrukte het uitzonderlijke karakter van deze puike prestatie. "Het drukke verkeer stelt steeds hogere eisen aan beroepschauffeurs. Er wordt van hen verwacht dat zij in alle omstandigheden alert en veilig rijden, maar tegelijk is de druk hoog om steeds sneller goederen ter plaatse te brengen. Met hun vakbekwaamheid behoren de Belgische chauffeurs tot de Europese top. De vele Ridderonderscheidingen die TVM jaarlijks mag uitreiken, vormen het bewijs." Van Nueten meent dan ook dat beroepschauffeurs absoluut ons respect verdienen. "Want de echte Ridders van de Weg nemen verkeersveiligheid heel ernstig en zijn fier op de job die ze uitoefenen. Het zijn hoogopgeleide vakmensen die onze economie draaiende houden." Ook ex-hoogspringster Tia Hellebaut stak haar appreciatie voor professionele chauffeurs niet onder stoelen of banken. Zij vergeleek hun prestaties op de baan met die van een topsporter die alles over heeft voor zijn vak.

Dirk Simons verzorgt al 11 jaar 3 à 4 binnenlandse cementtransporten per dag voor Transport Palmans NV, goed voor gemiddeld 140.000 kilometer op jaarbasis. En dat doet hij snel en accuraat, volgens zijn werkgever. Dirk Simons is overigens niet de enige werknemer van Transport Palmans NV die dit jaar een Ridderonderscheiding krijgt. Ook 2 andere collega's worden gelauwerd. Het familiebedrijf gespecialiseerd in het transport van bouwmaterialen, houdt daarmee de mooie traditie in ere om jaar na jaar nieuwe Ridders aan te leveren. Dat is geen toeval want Transport Palmans NV geeft prioriteit aan preventie en chauffeursbijscholingen.

De Ridders van de Weg zijn een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist wil TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades verminderen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. In Nederland, waar de ridders van de Weg ontstaan zijn, zijn er de afgelopen decennia ruim 25.000 chauffeurs onderscheiden en ook in België is de Ridderorde een prestigieuze onderscheiding geworden.

 

Kom meer te weten over onze Ridders van de Weg