5 vragen aan Michel Verwoest

Sinds 1 september is Michel Verwoest de nieuwe CEO van TVM verzekeringen. 

vrijdag 26 november 2021

Sinds 1 september is Michel Verwoest de nieuwe CEO van TVM verzekeringen. Verwoest (52) was voorheen CEO van het Nederlandse bedrijf HumanTotalCare. De Apeldoorner bezit veel kennis van en affiniteit met de verzekeringsbranche. Zo was hij eerder actief voor ING en Nationale Nederlanden.

U heeft geen achtergrond in transport & logistiek. Welke voordelen biedt dat?

Het is een pluspunt dat ik met een heel andere bril naar deze sector kijk, vragen stel die men niet (meer) gewend is en met andere oplossingen kom. Verder ben ik creatief en ondernemend en heb ik mij ‒ wees gerust ‒ afgelopen tijd grondig in de sector verdiept.

Wat sprak u aan om voor TVM te kiezen?

Ik vind ten eerste de transportsector bijzonder boeiend. De branche is niet alleen van groot belang, maar ook bijzonder innovatief. Het is interessant om te zien hoe TVM daarmee omgaat en tegelijkertijd in haar bedrijfscultuur de menselijk maat behoudt.

Wat is uw eerste indruk van de Belgische markt waarop TVM actief is?

Uiteraard heb ik ook die markt met zijn makelaars al uitvoerig bestudeerd, want België is substantieel voor TVM. Maar om de Belgische business echt te leren kennen, moet je hem natuurlijk zien, horen en voelen. In de komende maanden heb ik dan ook heel wat gesprekken gepland met Belgische makelaars en klanten.

Waar kijkt u voor de toekomst binnen TVM het meest naar uit?

Zowel de sector als TVM zijn in beweging. Vanuit verbinding met de transportbranche wil ik voor vooruitgang zorgen en bijvoorbeeld de vele data inzetten om met elkaar nog beter en veiliger te functioneren.

Welke richting gaat TVM de komende jaren uit en welke accenten zou u graag leggen?

We willen vooroplopen op, of op z’n minst gelijke tred houden met, de ontwikkelingen van onze klanten om zo een nog bredere partner voor hen worden. Niet alleen als verzekeraar van de wielen, maar ook als dé specialist veiligheid en preventie.

Lees het interview met Michel in TVM Actueel

TVM Belgium gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.